Doodrijder Strépy geeft toe dat hij te hard reed, motor van BMW ook opgevoerd

Breaking: Gruwelijke details carnavalsdrama Strépy uitgelekt

Paolo F, die op 20 maart jongstleden inreed op een groep carnavalisten in Strépy, geeft toe dat hij te snel heeft gereden. Hij bekent ook dat de motor van zijn auto is opgevoerd, zoals overigens al eerder uit de technische controle van het voertuig is gebleken.

F. staat vandaag voor de raadkamer in Doornik. Die gaat bepalen of de verdachte langer in de gevangenis moet blijven, of dat hij naar huis mag. De aanklachten tegen hem zijn onopzettelijke doding en onopzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg in het kader van een verkeersongeval.

Volgens advocaat Frank Discepoli weet zijn cliënt ‘’heel goed weet wat hij heeft aangericht’’ en ook wat daarvan de gevolgen kunnen zijn. Tegenover Sudinfo laat de raadsman weten dat op basis van het verslag van de onderzoeksrechter wel of niet om vrijlating van Paolo F. zal vragen.

‘Nederig opstellen’

Maar, zo zegt hij, als men, in het belang van het onderzoek, van oordeel is dat het noodzakelijk is dat hij in hechtenis blijft, zal ik daar niet om vragen. We zullen ons nederig opstellen.’’ Bij het tragische ongeluk lieten zes mensen het leven, terwijl een 37 anderen (zwaar) gewond zijn geraakt.

Onder invloed

Paolo F. verklaarde na het ongeluk dat hij te snel heeft gereden. Onderzoek heeft uitgewezen dat hij onder invloed was. Naast hem zat zijn neef Nino F. Alhoewel ‘zat’ niet het juiste woord is. Nino, die allang weer vrij rondloopt, maakt Belgen wijs dat hij op de passagiersstoel lag te slapen ten tijde van het dramatische verkeersongeval. Hem wordt het niet verlenen van hulp aan mensen in nood ten laste gelegd.

Laat een reactie achter