Domi (62) krijgt van artsen te horen dat ze zich aanstelt, en nu is het te laat

Denk jij dat een steentje in je schoen vervelend is? Hoe zou je het vinden om een steen in je oog te hebben, voor meer dan 50 jaar? Inderdaad, dat is precies wat een Spaanse vrouw is overkomen.

Denk jij dat een steentje in je schoen vervelend is? Hoe zou je het vinden om een steen in je oog te hebben, voor meer dan 50 jaar? Inderdaad, dat is precies wat een Spaanse vrouw is overkomen. Domi (62) had in totaal 54 jaar een steentje in haar oog.

Steentje

Dat het object daar zo lang kon blijven zitten, wijt Domi aan de laksheid van artsen. Tegen The New York Post vertelt ze dat ”meer dan 20 artsen haar allemaal behandelden alsof ze gek was.”

Het steentje kwam in haar oog in 1965. Domi, die toen acht was, speelde met een schoffel in de tuin toen ze per ongeluk op een steen stuitte. Er brak een stukje af en dat kwam in haar oog terecht.

Niemand wilde me helpen

Wat volgt in een jarenlang traject van doktersbezoeken. Vijftig jaar lang bezocht ze meer dan 20 artsen. ”Toen ik 28 was is het zo slecht met mijn oog gegaan, dat ik naar een expert moest. Die zag niets raars en twijfelde tot mijn verbazing aan mijn geestelijke gezondheid.”

Tijdens een ander vruchteloos bezoek, in 1996, ontdekte een oogarts iets vreemds in een echografie en CT-scan, maar stelde uiteindelijk een verkeerde diagnose als een cyste.

“Iedereen analyseerde het rapport van de vorige arts en handelde op basis daarvan”, klaagt de bedroefde senior. “Vroeger verliet ik hun kantoor in tranen.”

2019

Pas in 2019 vindt een arts eindelijk het steentje. Die wordt er tijdens een operatie in Badjoz, ten zuidwesten van Madrid dan maar uitgehaald.

Op foto’s van de operatie is het steentje goed te zien. Het is van de zotte dat er dus 20 artsen aan te pas kwamen die niets gezien hebben.

Afijn, Domi laat het er niet bij zitten en heeft Extremadure Health Service, de plek waar ze herhaaldelijk kwam, nu voor de rechter gesleept. Ze wil geld zien.

”Ik heb hier jarenlang ontzettend veel door geleden en ik eis compensatie hiervoor. Ik denk aan ongeveer 100.000 euro om de schade te dekken, maar het kan ook meer worden. Dat ga ik overleggen met mijn advocaat.”

Scroll naar boven