Doktoren vinden Dumbbell van 2KG in de rectum van een man

Een man uit Brazilië moest een vervelende spoedoperatie ondergaan nadat hij naar verluidt een dumbbell van twee kilogram in zijn achterste had gestopt. Dit deed hij tijdens een onverstandige poging tot zelfbevrediging, volgens een rapport van de International Journal of Surgery.

Met spoed naar het ziekenhuis

Toen hij bij het ziekenhuis aankwam klaagde hij over misselijkheid en buikpijn. Nadat een onderzoek van zijn rectale gebied geen resultaten opleverde, besloten artsen een röntgenfoto van zijn buik te maken.

Doktoren – die suggereerden dat het ongebruikelijke geval van ‘seksuele aard’ was – zeiden dat de man ‘niet meewerkte’ tijdens het lichamelijk onderzoek. De röntgenfoto onthulde dat een halter, die in totaal bijna 20 cm lang was, vastzat op de plaats waar de dikke darm het rectum raakt.

Beeld: sciencedirect.com

Doktoren verdoofden de man toen ze probeerden de dumbbell te verwijderen doormiddel van een chirurgisch pincet, maar konden de halter niet verwijderen. Omdat er geen andere keuze was, koos het team voor de ‘handmatige extractie’, waarbij de chirurg zijn onderarm moest gebruiken.

Succesvolle operatie

Gelukkig voor de arme man was de operatie succesvol en werd na drie dagen zonder complicaties ontslagen. De studie die gedaan was rondom het incident meldt dat het “vastgehouden rectale voorwerpen” in het algemeen mannen tussen de 20 en 40 jaar treft.

En hoewel de aandoening nog steeds buitengewoon zeldzaam is, is er volgens het rapport een toename van sensatiezoekers van alles in hun achterste stoppen. Blijkbaar hebben de afgelopen jaren sommige mannen allesbehalve goed gedaan.

Beeld: sciencedirect.com
Beeld: sciencedirect.com

Laat een reactie achter

Scroll naar boven