Dokter vertelt de reden waarom je nóóit in de douche moet plassen

Plassen onder de douche is een ochtendroutine die waarschijnlijk veel mensen hebben. Toch lijkt dit niet een ideale situatie. Tenminste, als we deze dokter mogen geloven.

TikTok Dokter

Dr. Teresa Irwin, is gespecialiseerd in bekkengezondheid en incontinentie. De afgelopen tijd heeft ze op TikTok veel volgers verzameld. In een video legde ze aan al haar 85.000 volgers uit dat we onze blazen eigenlijk moeten trainen om niet altijd te willen plassen als we het geluid van lopend water horen:

“Je wilt het niet de hele tijd doen, want elke keer dat je het geluid van water hoort, wil je blaas plassen – omdat hij gewend is het geluid van het water onder de douche te horen. Dus wanneer je je handen wast, de afwas doet, zal je blaas bij wijze van spreken willen gaan plassen.”

Niet plassen onder de douche

Maar afgelopen zomer was er nog een dokter, Alicia Jeffrey-Thomas, die haar volgers waarschuwde voor de gevaren van plassen onder de douche. Ze zei hierover in een video: “Als je onder de douche plast of de kraan opendraait of de douche aanzet en vervolgens op het toilet gaat zitten om te plassen terwijl het water stroomt, creëer je een associatie in je hersenen tussen het geluid van stromend water en moeten plassen.

“Combineer dat met een disfunctie van de bekkenbodem, nu of later en dat zal mogelijk leiden tot zogenaamde ‘lekkageproblemen’ als je stromend water buiten de douche hoort. Ze wees ook op het klassieke conditioneringsexperiment van wetenschapper Ivan Pavlov, waarin Pavlov honden kon conditioneren om te kwijlen bij het geluid van een bel, zoals ze hadden geleerd om het te associëren met voedsel.

@dr.teresa.irwin Clearing up any confusion about peeing in the shower, which is actually one of the proper peeing positions! #doctors #texas #healtheducation #health ♬ original sound – Dr. Teresa Irwin

Laat een reactie achter

Scroll naar boven