Dokter laat pasgeboren baby op grond vallen, zegt tegen moeder “Het is ok, je bent jong en kan nog baby’s krijgen”

Het is vanzelfsprekend dat we pasgeboren baby’s willen beschermen. Het is een eigenschap van de natuur, bedoeld om de voortzetting van onze soort te stimuleren en ervoor te zorgen dat de meest kwetsbaren onder ons de zorg krijgen die ze hard nodig hebben.

Simpel gezegd, we zijn vaak extra voorzichtig met pasgeborenen omdat we weten dat we dat moeten zijn.

Daarom is het zowel schokkend als angstaanjagend dat toen Kristal Amezquita haar baby afleverde, de arts die haar hielp hem liet vallen. Erger nog, hij vertelde vervolgens aan Kristal dat ze jong genoeg was en nog meer baby’s kon krijgen.

zwanger stelletje

Volgens rapporten was de zwangerschap van Amezquita een moeilijke. Ze was slechts 21 weken zwanger toen ze in april werd opgenomen in de Labor and Delivery ER van een ziekenhuis. De pijn in haar buik was te veel geworden en verpleegkundigen belden snel een arts.

Kristal legde uit wat er gebeurde aan Love What Matters: “Hij vertelde me dat de membranen van de vliezen uitstaken en dat ik al lekte (technisch al in de bevalling – de pijn die ik had waren de weeën), het water dat Ian nodig had om te overleven was eruit gekomen. Hij zei dat mijn baarmoederhals was geopend en dat de placenta in contact was gekomen met het vaginale kanaal en een infectie veroorzaakte. Ik stond op het punt een infectie te bestrijden en had op dit moment twee opties.

vrouw net bevallen

“Eén – mijn zwangerschap bespoedigen of twee – mijn lichaam zijn gang laten gaan. Ik was diepbedroefd, mijn hart deed pijn, mijn wereld was verbrijzeld. Hoe ben ik zo enthousiast geworden om 21 weken lang een baby in mijn buik te zien groeien, in de wetenschap dat ik het ziekenhuis niet met hem zou verlaten? ”

Amezquita vertelde de arts dat ze de tweede optie wilde kiezen. Ze vervolgde: “Ik had nog steeds weeën en die kwamen steeds dichterbij, dus vroeg de verpleegster of ik een ruggenprik mocht. Na het krijgen van de ruggenprik kwam de katheter.

“Ik liet de katheter aanbrengen en ongeveer een half uur later voelde ik me zo ongemakkelijk, ik had pijn en mijn hart was gebroken. Ik belde de verpleegster omdat ik haar vertelde dat ik de katheter wilde, ik kon het voelen, maar ze zei dat ik de ruggenprik had, dus ik zou niets moeten voelen. Terwijl zij en de OB mij controleerden, braken mijn vliezen. DAT IS WANNEER IK HET VOLLEDIG VERLOOR. Ik wist dat dit echt gebeurde, ik verloor echt mijn baby. ”

Amezquita werd al snel naar een ander bed verplaatst, waar ze begon met het bevallingsproces van haar baby. “Na twee keer duwen werd me gevraagd of ik hem wilde vasthouden, maar ik wilde eerst de placenta afleveren,” legde ze uit.

Moeder met te vroeg geboren baby

Het volgende moment bleef Amezquita achter met een herinnering die haar voor altijd zal achtervolgen.

“Ik was zo in shock, de OB die Ian afleverde liet hem vallen toen hij naar buiten kwam en bleef tegen me zeggen: ‘Het is oké, je bent jong, je zult meer baby’s hebben, JIJ bent oké.’ Hoe kun je me vertellen Met mij gaat het goed toen ik net mijn zoon verloor ?! Ik kon niet geloven wat er net was gebeurd.

‘Mijn moeder zei dat ze het gevoel had dat hij met al het afval zou worden weggegooid – zoals de OB met Ian omging. Omdat Ian zo klein was, gleed hij een beetje weg en ze konden hem niet vangen. ‘

Ian woog slechts 10 gram. Amezquita zei: ‘Hij wordt nooit vergeten en hij is altijd in onze gedachten en gebeden. Ik weet dat hij in mijn hart is en dat geeft me troost. ‘

Kristal, het spijt ons zo voor je verlies en nog meer voor het gebrek aan professionele praktijk.

Rust zacht Ian. Deel dit artikel op Facebook om gedachten en gebeden te sturen.