Dokter doet angstaanjagende ontdekking op scan bij jongetje (4) met oorpijn

Dokter doet vreselijke ontdekking na scan bij jongetje (4) met oorpijn

Het is geen geheim dat kinderen zichzelf soms behoorlijk in de problemen brengen. Maar soms gebeuren er dingen die zelfs voor medici ongelooflijk zijn. Vijf dagen geleden (op 19 februari) deelde Dr. Meghan Martin uit Florida via TikTok een van de meest interessante gevallen die ze ooit had meegemaakt.

Niets bijzonders te zien door dokter

Het begon toen een jongetje tijdens een familiebarbecue zijn oor vastpakte en begon te huilen vanwege enorme oorpijn. Het kind werd naar de spoedeisende hulp gebracht en onderging een normaal ooronderzoek. Hierop was niets bijzonders te zien en de dokter schreef hem ibuprofen en verdovende oordruppels voor.

Dit bleek niet bepaald te helpen, want binnen no-time brachten zijn ouders hun zoontje terug. Toen hij terug kwam op de spoedafdeling, kreeg hij een CT-scan van de mastoïde’, een honingraatachtig bot achter het oor. Hoe vreemd ook: hier was wederom niets vreemds op te zien.

@beachgem10 One of my most interesting cases has a lesson that could save your life! #case #medicine #interesting #summer #ent ♬ original sound – Beachgem10

In de tussentijd verslechterde de toestand van het jongetje. Hij wilde niet eten of drinken. Opeens was er een zwelling te zien aan de rechterkant van zijn keel, in de buurt van zijn amandelen. Ook de nek van het jongetje was ‘gevoelig’. Een CAT-scan bracht uitkomst.

Metalen draad

Wat bleek? Een van de metalen draden van een grillborstel was vast komen te zitten in een hamburger en het jongetje had de hamburger opgegeten. Het draad (2 centimeter lang) bleef hangen in het peritonsillaire weefsel aan de rechterkant en er was een abces ontstaan.

Het kind is succesvol geopereerd en is inmiddels weer aan de beterende hand. Desondanks waarschuwt de arts mensen goed op te letten bij het barbecuen. Wat een fantastisch nieuws! Wat vond jij ervan? Laat het ons weten in de reacties op onze Facebookpagina!

@hopkinsallchildrens 5 summer safety tips! #allchildrens #stpete #summersafetytips #summersafety #memorialdayweekend ♬ original sound – Johns Hopkins All Children’s

Scroll naar boven