Meerdere doden bij bombardementen op school in Oekraïne

Er lijkt maar geen einde te komen aan de bloedige oorlog in Oekraïne. Volgens Volodimir Zelenski hebben de Russen inmiddels iets minder dan 200 culturele erfgoedplekken in het land beschadigd of vernietigd. Op het moment van schrijven is het Oekraïense leger bezig om de stad Cherson te heroveren.

Bombardement op school

In het dorpje Bilohorivka is volgens de gouverneur van de Oost-Oekraïense regio Loehansk een bombardement op een school geweest, waarbij zeker twee doden zijn gevallen. Volgens berichten die zijn geplaatst op Telegram liggen er zeker nog zo’n 60 mensen onder het puin. Er wordt gevreesd voor weinig tot geen overlevenden.

Volgens dezelfde bronnen zou het bombardement gisteren uitgevoerd door het Russische leger. Er zaten op dat moment zo’n 90 mensen ondergedoken. Dertig mensen zijn in veiligheid gebracht. “Zeven van hen waren gewond”, aldus de gouverneur op Telegram.

Succesvolle tegenaanval

In berichten die geplaatst zijn door De Telegraaf wordt gemeld dat Oekraïense troepen momenteen een succesvolle tegenaanval uitvoeren op Charov. Ze hebben het voor elkaar gekregen om de Russen steeds verder naar hun eigen grens terug te drijven, aldus het Instituut voor Oorlogsstudies uit Washington.

Als we het Oekraïense leger mogen geloven zijn er maar liefst negen Russische tegenaanvallen afgeslagen. Een Mi-28-helikopter, 19 tanks en 20 gepantserde militaire voertuigen zouden daarbij vernield zijn. Vanuit Russische is er nog niks gemeld over een dergelijke aanval.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven