Marieke Derksen heeft gisteravond hard uitgehaald naar bondscoach Frank de Boer. De reden? Hij heeft niet toegezegd voor een statement tegen Hongarije tijdens de wedstrijd van het Nederlands Elftal in Boedapest. De reden hiervan is dat Hongarije vorige week een anti-homo wet heeft aangenomen.

Marieke Derksen vs Frank de Boer

De dochter van Derksen schreef het volgende bericht op Twitter: „Whoop whoop, achtste finale, op naar Budapest! Nu even laten zien waar Nederland voor staat… Oh wacht, was ik vergeten. Voetbal is in Holland enkel politiek als het handig uitkomt. Nou ja, in ieder geval Europees kampioen lulkoek statements. Is ook wat waard.”

De Duitse aanvoerder Manuel Neuer speelde in Hongarije al met een regenboogband om de arm. In navolging van deze actie volgden meer stemmen die een statement wilde tegen de nieuwe wet die in Hongarije is aangenomen. Deze wet heeft ervoor gezorgd dat ’propaganda voor homoseksualiteit’ officieel verboden is geworden.

BEKIJK OOK  Katja Schuurman woest op Rutte: 'Wie bepaalt wat een mensenleven waard is?'

Marieke Derksen lijkt zich aan te sluiten bij het statement tegen deze wet. De KNVB lanceerde vorig jaar al een campagne met de hashtag #OneLove. Hiermee wilde de voetbalbond aandacht vragen voor diversiteit in het voetbal op het gebied van seksuele geaardheid, geloof of ras.


Like it? Share with your friends!