Djennie werkt op Schiphol en krijgt een waardeloos salaris: ”Niet eens geld voor eten”

Djennie is grondstewardess en verdient een waardeloos salaris: ''Niet eens geld voor eten''

Djennie Smit (26) werkt als grondstewardess bij Viggo maar dat bedrijft blijkt werknemers als een soort moderne slaven uit te buiten. Djennie is zwaar ontevreden met het waardeloze salaris dat ze opstrijkt en kan nauwelijks eten kopen.

Djennie is grondstewardess en verdient een waardeloos salaris: ''Niet eens geld voor eten''

Djennie houd van haar werk

Nu zou je zeggen: waarom zoek je geen ander werk als je het niet naar je zin hebt? Dat komt doordat Djennie gek is op het werk dat ze doet. Ze is dol op Schiphol. ”Als ik in de trein zit en de Schiphollichtjes komen in zicht, dan heb ik een gevoel van ultiem geluk. Dat ga ik niet zomaar ergens anders vinden.”

Ze wil het liefst geen ander werk zoeken, maar als Viggo haar personeel blijft uitbuiten zal ze wel moeten. Van een karig salaris van 1.700 euro bruto per maand voor 30 uur per week kan ze niet rondkomen. Ze waarschuwt: ”Als we niet beter betaald krijgen, zal er een leegloop volgen.”

Vakbonden en Schiphol woest

Djennie staat er niet alleen voor. Vakbonden en Schiphol vinden ook dat personeel van Viggo slecht betaald krijgt. Veel grondmedewerkers kunnen niet rondkomen met het belabberde salaris. Vorige week nog riep Schiphol-directeur Ruud Sondag afhandelingsbedrijven zoals Viggo op hun personeel beter te behandelen. Ofwel: de knip trekken. Er onstaan zo langzamerhand steeds grotere personeelstekorten.

Als het zo doorgaat zullen niet alleen Djennie en haar collega’s het bedrijf achter zich laten. Door personeelstekort moet ook Schiphol dan weer maatregelen nemen, waardoor vliegen in de meivakantie op losse schroeven staat. Ondertussen maakt Viggo veel winst…

Scroll naar boven