Rutte kijkt op het moment of het mogelijk is om hotels dicht te gooien maar ook andere winkels. Er zijn namelijk nog steeds winkels open die ‘niet essentieel’ zijn zoals bijvoorbeeld winkels die niet alleen voeding verkopen. Ook zijn er winkels waar je veel andere niet-essentiële spullen kunt kopen maar wel als essentieel worden beschouwd op het moment.

Persconferentie

Aanstaande dinsdag zal er weer een persconferentie zijn. Rutte en de Jonge zullen het Nederlandse volk dan toespreken en vertellen wat de nieuwe regels gaan zijn. Bronnen melden al dat er zeker een verlenging van de lockdown zal zijn.

Deze verlenging zal betekenen dat alles wat nu dicht is nog langer dicht zal blijven zoals de horeca en niet-essentiële winkels. Over de scholen is dat nog niet helemaal duidelijk maar daar lijkt het nu wel op. Het Outbreak Management Team (OMT) is op dit moment aan het kijken wat het Britse coronavirus bij kinderen doet en wil op basis daarvan de scholen dicht laten of juist weer openen.

BEKIJK OOK  Experts waarschuwen: als je het coronavaccin hebt gekregen, laat de alcohol dan even staan

Ga verder naar de volgende pagina om te zien wat er precies in de persconferentie op 12 januari verteld gaat worden en ook of er sprake is van een avondklok.


Trendnieuws reacties

Welkom bij Trendnieuws! Hier kan je je mening geven over dit artikel. Houd het a.u.b netjes!