Dit zijn de boetes die je kan krijgen als je tijdens het winterweer tóch de weg op gaat

Mocht je toch de weg op willen gaan als het buiten glad is en het sneeuwt, kijk dan goed naar je auto voordat je vertrekt. Er zijn namelijk een aantal boetes die je kan krijgen.

Slecht zicht

Is het onder het vriespunt buiten? Zorg er dan voor dat je ramen en spiegels niet bevroren zijn. Je mag namelijk niet alleen krabben op de plekken waar je normaal doorheen kijkt. Ook mogen je ruiten niet beslagen zijn. Je kan namelijk 250 euro boete krijgen als er niet genoeg zicht is. Ook kan je 150 euro boete krijgen als je spiegels bevroren zijn.

Je moet er dus echt voor zorgen dat dat er geen ijs op je auto zit anders kan je in totaal 390 euro aan boetes krijgen. De passagiersruiten hoeven niet perse vrij van ijs te zijn.

Autolampen

Zorg er altijd voor dat je verlichting aan staat tijdens heftig weer want sneeuw en regen zorgt altijd voor een slecht zicht. Als je je verlichting overdag niet hebt aan staan terwijl er geen goed zicht isben je al 150 euro kwijt. Hetzelfde geldt voor achterverlichting, wat ook 150 kost. In totaal kan het je dus 300 euro kosten.

Let er ook op dat je in sommige situaties je verlichting ook weer uit doet. Als je je mistlicht namelijk aan doet zonder goede reden ben je zomaar 100 euro kwijt.

Ook moet je goed letten op je grootlicht want als je die aan hebt zonder goede reden ben je 150 euro kwijt.

Autopech

Mocht je door de gladheid pech krijgen, gebruik dan de gevarendriehoek want je als je dat niet doet krijg je 150 euro boete. Zet deze driehoek 30 meter van je auto af.

Ook als je geen pech hebt en langs de weg gaat staan doe dat dan wel op een plek waar dat mag want anders kost dat ook 150 euro.

Kenteken

Zorg ervoor dat je kenteken altijd goed zichtbaar is want als dat niet zo is kan je een boete van 50 euro krijgen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven