Net zoals alle andere vaccins kan ook het Pfizer-coronavaccin voor bijwerkingen zorgen. De meest voorkomende bijwerking bij een vaccin is een opgezwollen arm die pijn doet en ook kun je er heel moe van worden. Het Pfizer-coronavaccin is het vaccin dat hier als eerst in Nederland komt en daarom hebben wij een overzicht gemaakt van de bijwerkingen.

Het Pfizer-coronavaccin zal samen met het vaccin van BioNTech als eerste naar Nederland komen. In Engeland zijn ze met beide vaccins vorige week begonnen. In Amerika kijken ze ook of dit vaccin goed is voor de bevolking.

Bijwerkingen die niet gevaarlijk zijn

84 procent van de mensen die het vaccin kreeg, kreeg klachten last op de plek waar ze het vaccin kregen. Denk aan een pijnlijke plek of een rode huid.

BEKIJK OOK  Het Verenigd Koninkrijk heeft alle grenzen volledig dichtgegooid

Ongeveer 50% van de mensen krijgt ook last van hoofdpijn en 60 procent werd erg moe en ongeveer 14 procent kreeg last van koorts. Bij de meeste mensen waren deze klachten na 24 uur weer voorbij. Opmerkelijk is dat veel mensen die jong zijn meer last van deze klachten heeft dan mensen die 55 jaar of ouder zijn.

Gevaarlijke bijwerkingen

Het Amerikaanse FDA is aan het onderzoeken of het vaccin goedgekeurd kan worden in Amerika en kijken daarom ook naar allergische reacties die bij sommige mensen ontstaan als ze het vaccin hebben gekregen. Mensen die last hebben van (ernstige) allergische reacties moeten het vaccin absoluut niet nemen en dit wordt dus afgeraden. Dit komt omdat er een aantal mensen met allergieën zijn geweest die heftig reageren op het vaccin.

BEKIJK OOK  Live: Ministerraad heeft de knoop doorgehakt over het aftreden kabinet-Rutte III

Twee mensen hadden deze reactie op het vaccin gekregen en zijn gelukkig aan het herstellen. Beide komen ze uit Engeland en er wordt nu onderzocht hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Alle bijwerkingen

Helaas is het nog te vroeg om te kunnen zien wat alle bijwerkingen zijn en dat wordt nu volop onderzocht. Wanneer er meer bijwerkingen bekend zijn zullen deze ook direct worden gemeld.


Trendnieuws reacties

Welkom bij Trendnieuws! Hier kan je je mening geven over dit artikel. Houd het a.u.b netjes!