Dit zijn de belachelijke gemiddelde prijzen pér drankje op het terras dit jaar!

prijzen op het terras

De eerste zonnestralen maken hun opwachting en hebben ons alvast een voorproefje van de lente, gegeven die officieel zijn intrede heeft gedaan op 20 maart. Hoewel de thermometer nog niet de ideale waarden toont, biedt een plekje op het terras nu al een aangename ervaring. Maar wat betaal je vandaag de dag gemiddeld voor een drankje in Nederland?

Gemiddelde prijs voor een drankje

Het genieten van een gekoeld biertje of een heerlijk wijntje verhoogt ongetwijfeld de terrasvreugde. Toch merken we dat de kosten voor consumpties, net zoals vele andere dingen in het leven, een stijgende lijn ondervind. Dit heeft niet alleen te maken met de hogere productieprijzen van de dranken, maar ook met de toegenomen huur en energiekosten die vele horecazaken moeten dragen.

Hoewel de energietarieven een lichte daling vertonen, blijven de huren spijtig genoeg stijgen. Deze verhogingen worden noodgedwongen doorgevoerd naar de consument zodat café’s en restaurants open kunnen blijven. Maar wat betekent dit voor de terrasprijzen deze zomer?

Op het terras zitten wordt duurder

Op dit moment is de gemiddelde prijs voor een biertje €3,44. In stadscentra kan dit bedrag oplopen tot €4. Voor een kop koffie betaal je gemiddeld €3,30 en voor een cappuccino ligt de prijs net iets hoger. Een glas huiswijn gaat voor gemiddeld €4,96 over de toonbank, terwijl frisdrank geprijsd is op €3,16. In het centrum kunnen deze bedragen snel stijgen tot boven de €6.

Voor een gemixte drank betaal je gemiddeld €9,60, maar afhankelijk van je voorkeur kan dit bedrag hoger uitvallen, net als bij wijnen. De verwachting is dat de huur- en productiekosten in de nabije toekomst verder zullen stijgen. Zo wordt voorspeld dat een drankje binnen twee jaar ongeveer 10% meer zal kosten. Het is misschien verstandig om hier rekening mee te houden voordat je een nieuwe ronde bestelt.

 

Wil jij meer van onze verhalen lezen? Dan willen we je graag vragen om een reactie achter te laten op onze Facebookpagina!

Scroll naar boven