Dit zijn 5 redenen waarom je elke dag rode bieten zou moeten eten

Dit zijn 5 redenen waarom je elke dag rode bieten zou moeten eten

Rode bieten staan erom bekend heel gezond te zijn. Ze zitten boordevol vitamines en vezels. Rode bieten zitten ook boordevol mineralen zoals ijzer, kalium en koper, die onmisbaar zijn. Het groene deel van de biet, dat vaak wordt overgeslagen, is ook erg gezond. De bladeren van de rode biet bevatten vitamine K en calcium (goed voor sterke botten en gezonde tanden). Maar wat valt je echt op? Wat kan er eigenlijk met je lichaam gebeuren als je elke dag bieten eet? Dit zijn de 5 redenen waarom je elke dag rode bieten zou moeten eten! Lees nu verder!

1. Het verlaagt bloeddruk

Je bloeddruk kan soms stijgen. Zeker als je een baan hebt die het uiterste van je vraagt, zal je bloeddruk niet altijd op een gezond niveau blijven. Maar wat kun je eraan doen? Heel eenvoudig: rode biet! Onderzoek toont aan dat het drinken van bietensap je bloeddruk binnen 4 weken kan verlagen. Zelfs een kleine hoeveelheid, 250 ml (of 1 glas) per dag kan een positief effect hebben op uw bloeddruk. Dit komt door de aanwezigheid van nitraten, die door het lichaam worden omgezet in stikstofoxide. Dit is op zichzelf niet goed voor uw bloeddruk, maar tijdens dit proces zetten de bloedvaten uit, waardoor uw bloeddruk daalt.

2. Het helpt kanker voorkomen

Volgens een studie van Howard University heeft rode biet het potentieel om borst- en prostaatkanker te helpen voorkomen. Een ander onderzoek van dezelfde universiteit legde een verband tussen de inname van rode bieten en een verminderd risico op long- en huidkanker. En er zijn talloze onderzoeken geweest die de kankerbestrijdende effecten van rode biet hebben aangetoond. Dit grote gezondheidsvoordeel is te wijten aan de aanwezigheid van betaïne in rode biet. Deze stof lijkt de celdeling van kankercellen aanzienlijk te verminderen.

Nog meer redenen waarom je elke dag rode bieten zou moeten eten lees je op de volgende pagina! Vooral nummer 5 is héél belangrijk! Lees snel verder…

Laat een reactie achter

Scroll naar boven