Dit zegt de wetenschap over mensen die al vroeg hun kerstboom optuigen

man carrying girl

Met nog 29 dagen tot Kerstmis, voelen velen de drang om hun kerstboom nu al op te zetten. Dit blijkt niet alleen gezellig, maar volgens wetenschappers ook voordelig voor zowel jou als voor anderen.

Amerikaanse kerstliefhebbers

In Amerika zien we al enthousiaste kerstvierders die hun huizen versieren met lichtjes en kerstbomen. Deze trend vindt nu ook zijn weg naar andere delen van de wereld, waaronder Nederland, ondanks de traditie om te wachten tot na Sinterklaas.

Wetenschappelijke inzichten in kerstversiering

Volgens psychoanalist Steve McKeown zijn de redenen om vroeg te decoreren vaak nostalgisch. In een stressvolle wereld biedt kerstdecoratie een gevoel van blijdschap en herinnert het ons aan de magie van onze kindertijd.

Deze nostalgie kan echter ook bitterzoet zijn. Voor sommigen brengen de feestdagen herinneringen terug aan overleden dierbaren of de tijd dat men nog in de Kerstman geloofde.

Vriendelijk en sociaal door kerstversiering

Uit onderzoek blijkt dat mensen die hun huis zichtbaar versieren als vriendelijker en socialer worden gezien. Jouw kerstversiering kan dus ook anderen blij maken.

Door jouw kerstdecoratie deel je vreugde met voorbijgangers en buren. Dit versterkt het gevoel van samenhorigheid en gezelligheid tijdens de feestdagen.

Scroll naar boven