Dit weekend strandweer, meivakantie en Koningsdag worden ‘jassenweer’

Komend weekend lekker weer, meivakantie wordt jassenweer

Aankomend weekend wordt het heerlijk weer. Het lentezonnetje staat hoog aan de hemel en dat gaat gepaard met aangename temperaturen van zo’n 18 tot 19 graden. Aankomende zaterdag kan het kwik zelfs oplopen tot 20 graden. Maar de vooruitzichten voor de meivakantie zijn minder rooskleurig, zo stelt Buienradar.

Wind

De lekkere temperaturen gaan helaas gepaard met een flinke wind, zo laat de weerman van RTL Nieuws weten. In het noorden en op de wadden kan windkracht 6 worden gemeten, terwijl de wind ook elders in het land aanwezig is. Het is daarom geen slecht idee om je jas mee te nemen naar het strand.

En als je toch op het strand bent, smeer je dan goed in. Met zonkracht 4 is dat een belangrijke aanrader tegen verbranden.

Meivakantie

Hoe mooi het weer dit weekend ook wordt, vanaf zondag gaat het kouder worden. Dat gaat niet alleen gepaard met flinke bewolking, maar in het zuiden zelfs met regen. Desondanks is de temperatuur zondag zo’n 16 graden, dus nog steeds niet koud.

Dat verandert echter vanaf aanstaande maandag, waar temperaturen verwacht worden van 12 tot 13 graden. De kou zet helemaal door tot en met Koningsdag, dus ook dan is een jas verre van een overbodige luxe.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven