Dit was de gijzelnemer in de Apple Store

Gijzelnemer Apple Store

De man die mensen gegijzeld hield in de Apple Store is overleden aan zijn verwondingen na de aanrijding die hem stopte. Maar wie was de 27-jarige man die € 200 miljoen aan crypto eiste? In het verleden is de man al vaker in aanraking gekomen met de politie. Zijn naam is Abdel Rahman A.

Strafblad voor wapenbezit en bedreigingen naar zijn ex

Abdel Rahman A. is in het verleden al veroordeeld voor wapenbezit. Vorig jaar werd hij nog veroordeeld voor belaging van zijn ex-vriendin. Die was slechts 16 jaar toen de bedreigingen plaatsvonden. Hij zou onder meer berichten hebben gestuurd met emoticons van een huisje, een vlam en daarbij het huisnummer van zijn ex. Ook zou hij volgens de verklaringen van het meisje een vuurwapen hebben getoond en zijn hand langs zijn keel hebben gehaald. Daarvoor was in de rechtszaak echter geen bewijs. De man liep nog bij reclassering toen hij dreigende berichten naar zijn ex stuurde.

Uit een rapport van de reclassering blijkt dat er risico’s waren op herhaling. De man zou zichzelf als slachtoffer zien. Men heeft destijds geen onderzoek gedaan naar eventuele psychische problematiek.

Bezorger bij de Albert Heijn

De gijzelnemer was bezorger bij de Albert Heijn toen hij zijn laatste misdaad beging. Sterker nog, hij arriveerde ook bij de Apple Store in een bezorgbus van de Albert Heijn. De verdachte zou ook daadwerkelijk explosieven bij zich hebben gedragen. Het ging dus niet om imitatie-explosieven. De explosieven stonden echter niet op scherp.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven