Dit trucje om je tanden wit te maken gaat de wereld rond

Dit trucje om je tanden wit te maken gaat de wereld rond

De meeste mensen willen heel graag witte tanden. Een ‘Hollywoodsmile’ is tegenwoordig erg in trek. Wanneer je naar de tandarts gaat, is dat een zeer kostbare aangelegenheid. Het internet staat daarom vol met ’tips’ waarmee je het ook gewoon zelf kunt doen.

Een tip die momenteel de wereld rondgaat, is tanden bleken door kurkuma op je gebit te smeren. Dit is uiterst effectief voor wittere tanden, maar de truc heeft ook gevolgen.

Kurkuma

Goed, in een veel gedeelde video wijst een blogster uit India erop dat je je tanden stralend wit kunt maken door kurkumapoeder op je tanden te smeren.

Kurkuma wordt gemaakt van Indiase geelwortel. In de keuken wordt het gebruikt om gerechten geel te kleuren. Het heeft dan ook een zeer sterk pigment.

Alles wat met kurkumapoeder in aanraking komt, kleurt geel. Het gekke is echter dat je tanden er juist wit door worden. Je kunt er je tanden mee poetsen, of je kunt het mengen met kokosolie om het als een soort masker te gebruiken op je gebit. De video van de blogger is bijna een miljoen keer bekeken.

Dit trucje om je tanden wit te maken gaat de wereld rond

Gevolgen

Dat klinkt dus hartstikke goed en er zijn waarschijnlijk duizenden mensen die met hun gebit in de kurkumapoeder zitten. Maar wat de blogger vergeet te vertellen, zijn de gevolgen.

Je tanden worden er weliswaar echt witter van, maar voor mensen die vullingen in het gebit hebben zitten kleven er gevolgen aan die wat minder prettig zijn.

Door het kurkumapoeder worden vullingen namelijk knalgeel. Daardoor ben je nog verder van huis dan daarvoor. Tandartsen zijn daarnaast van mening dat kurkuma het tandglazuur aantast.

En dus kun je deze tip beter niet toepassen. De reden dat we dit artikel hebben geschreven, is dan om je te wijzen op de nadelen die je tanden ervaren.

Over de auteur