Dit salaris verdien je als teamleider bij de HEMA

Dit salaris verdien je als teamleider bij de HEMA

HEMA is al bijna honderd jaar een begrip in Nederland. De meeste mensen denken bij de HEMA natuurlijk aan de beroemde rookworst, maar de winkelketen is veel meer dan dat. Je kunt er ook kleding en heerlijke etenswaren aanschaffen. Met meer dan 733 filialen zijn er vacatures voldoende. Maar wat verdien je bij de HEMA als teamleider?

HEMA is een begrip

HEMA staat voor de ‘Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij’. De eerste winkel werd op 4 november 1926 geopend in de Kalverstraat in Amsterdam. In de loop der jaren kwamen er steeds meer vestigingen bij. De kans is dan ook klein dat jij nog nooit bij de HEMA bent geweest.

Dit salaris verdien je als teamleider bij de HEMA

Uniek aan HEMA is dat ze enkel producten van het eigen huismerk verkopen, of het nu gaat om kleding, spullen voor in huis of snoepgoed. HEMA heeft meer dan 17.000 werknemers in dienst en heeft fysieke winkels in Nederland, België, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk en Oostenrijk. Daarnaast kun je ook online winkelen bij HEMA. De omzet nadert inmiddels de twee miljard euro.

Teamleider bij HEMA

In elke vestiging zijn een groot aantal personeelsleden werkzaam. Je hebt de winkelmedewerkers, die verantwoordelijk zijn voor het bijvullen van de voorraden en het helpen van klanten. Ook zijn er horecamedewerkers, die voor jou die overheerlijke rookworst in een broodje stoppen.

Het directe aanspreekpunt van winkel- en horecamedewerkers zijn de zogeheten teamleiders. Om dit te kunnen worden moet je aan een aantal eisen voldoen. Je cv moet bijvoorbeeld aantonen dat je collega’s resultaatgericht kunt aansturen. Ook moet je kansen sneller kunnen spotten dan Marco van Basten in zijn toptijd.

Wanneer je ook nog over mbo-werk- en -denkniveau beschikt, minimaal twee jaar soortgelijke ervaring hebt in de retail, of de supermarkt- of horecabranche, kun je een sollicitatiebrief sturen. Vanzelfsprekend ben je ook klantgericht. Je wilt dat een klant de HEMA als een soort tweede huis gaat beschouwen.

Salaris teamleider bij HEMA

Als je al deze voorwaarden kunt afstrepen, dan zou jij wel eens de nieuwe teamleider bij de HEMA kunnen worden. Toch een droom voor sommigen. Maar wat staat daar tegenover als het aankomt op salaris en arbeidsvoorwaarden? Het maandsalaris ligt tussen de €2.164 en €2.801 bruto per maand. Gemiddeld komt dat dus uit op €2.482,50 per maand, waarvan je ongeveer €2.200 op je bankrekening bijgestort krijgt.

Voor dit salaris moet je werkweken maken van 38 uur. Dit is echter niet alles, want als teamleider mag je winkelen bij de HEMA met 15 procent korting. Ook krijg je 8 procent vakantiegeld en heb je in een heel jaar 22 vakantiedagen. Om het nog mooier te maken, kun je een variabele beloning (op basis van het bedrijfsresultaat) krijgen van maximaal 2,2 procent.

Toegegeven, de HEMA betaalt niet het best van allemaal , maar je kunt er wel ervaring opdoen die je eventueel later weer bij andere banen kunt gebruiken.

Scroll naar boven