Dit pretpark neemt langzaam afscheid van contant geld: ”Meegaan met de tijd”

Helena (83) wil met haar laatste geld een kopje thee betalen, wordt geweigerd: ''Alleen pin''

De discussie over contant geld laait zo nu en dan weer op. Vooral wanneer er weer iemand is die met zijn of haar muntjes iets wil betalen, maar te horen krijgt dat er alleen gepind kan worden. Toch lijkt het erop dat we langzaamaan de digitale kant op gestuurd worden.

Hellendoorn

Ook in pretparken kun je op steeds minder plekken met contant geld terecht. Afgelopen zomer besloot het Avonturenpark Hellendoorn contant geld al in de ban te doen.

Het park voerde een pin-only maatregel in, hetgeen het park op veel kritiek kwam te staan. Wanneer je het park bezoekt, kun je de entree, een souvenirtje of iets te eten en/of drinken alleen nog maar betalen met de pin.

Danny van der Weel, sinds kort marketingmanager bij Avonturenpark Hellendoorn, is duidelijk: ”Sinds corona betalen veel mensen contactloos.”

”Dat heeft veel voordelen. Het is niet alleen veiliger, maar ook een stuk hygiënischer en betalingen gaan ook sneller. Het is dus alleen maar goed.”

Efteling

In september besloot de Efteling om contant geld geleidelijk in de ban te doen. Het park beweert zelf dat de mogelijkheid om te betalen met contant geld ‘niet op de planning staat om te verdwijnen’.

Maar in de tussentijd wordt het op steeds meer plekken onmogelijk om met muntjes en briefjes te betalen. Bij karren met hapjes en drankjes en bij sommige horecalocaties kunnen mensen al niet meer contant betalen.

Stenen kip nu ook contactloos

En daar is nu wederom een punt bijgekomen. Efteling-bezoekers kunnen bij de Stenen Kip op het Anton Pieckplein nu ook contactloos betalen.

Wie voortaan een verrassingsei wil, kan afrekenen met een bankpas, smartphone en/of smartwatch. Tot dusver kon er met contant geld betaald worden, maar de kip gaat ‘met de tijd mee’.

Dat meldt de website Looopings. De Stenen Kip staat er al sinds 1955. Eerder besloot de Efteling al dat Ezeltje Strekje ook moest meegaan met de tijd.

Dit pretpark neemt langzaam afscheid van contant geld: ''Meegaan met de tijd''

Er zijn nog twee automaten op het Anton Pieckplein waar met cash geld betaald kan worden. Dat zijn De Gekroonde Eend en het Smidje.

Het is nog niet bekend wanneer automaten worden aangepast. Maar zoals je kunt zien, gaat het stap voor stap over naar digitaal. Ook in De Efteling.

 

 

 

 

 

 

 

Scroll naar boven