Dit moet je aftikken als een boa constateert dat jij je hond uitlaat zonder zakje

Dit moet je aftikken als een boa constateert dat jij je hond uitlaat zonder zakje

Hondenbezitters weten het inmiddels wel: wanneer je jouw viervoeter(s) meeneemt voor een blokje om, is het verplicht om een zakje bij je hebben. Dit is bedoeld om de drollen op te rapen en daarna in de afvalbak te deponeren. Maar wat kost het als een boa constateert dat jij geen zakje bij je draagt voor het verwijderen van hondenpoep?

Honden

Veel mensen zijn dol op honden. In sommige gezinnen hebben ze er zelfs meerdere. De overheid heeft een paar regels voor baasjes. Zo moet je in sommige gemeentes bijvoorbeeld hondenbelasting betalen. De hoogte daarvan hangt af van waar jij woont.

Als je honden gaat uitlaten, is het niet overal toegestaan om ze los te laten lopen. Er zijn losloopgebieden en/of borden die aangeven waar de riem af mag.

Dit moet je aftikken als een boa constateert dat jij je hond uitlaat zonder zakje

Hondenpoep

Een van de grootste ergernissen onder het Nederlandse volk zijn hondendrollen. Tot een paar jaar geleden maakte niemand zich daar nog druk om, maar inmiddels wel. Voornamelijk mensen zonder honden irriteren zich er mateloos aan. Een beetje vies is het natuurlijk ook wel.

Stel dat jij je kinderen op een grasveldje laat spelen dat helemaal bezaaid ligt met uitwerpselen. Daar word je niet bepaald vrolijk van.

En dus zijn er ook hier regels voor. Als je een hond gaat uitlaten, ben je verplicht om de dampende drollen op te ruimen en in de afvalbak te deponeren. Meestal staan er speciale bakken waar je de zakjes met inhoud in kunt doen. En anders gooi je het thuis weg.

Geen zakje dragen voor verwijderen van hondenpoep

Er zijn mensen die helemaal geen zin hebben om de ontlasting van hun hond op te ruimen. Wanneer een boa constateert dat jij het doelbewust niet opruimt, kan dat je flink geld kosten.

Op de website van het openbaar ministerie staat hier geen exact boetebedrag voor. Dat komt doordat de boete afhankelijk is van de gemeente waar je woont.

Waar wel een bedrag voor staat, is als jij willens en wetens de deur bent uitgegaan zonder zakje. Daarmee gaat men er vanuit dat jij niet de intentie hebt om hondenpoep op te ruimen. In Nederland ben je dan dus gewoon strafbaar. Dit vergrijp kost je ook flink geld.

Wanneer jij je hond aan het uitlaten bent en een boa vraagt jou of je even het zakje kunt laten zien, moet je dat tonen. Als je dat niet kunt, krijg je een proces-verbaal.

Voor het ‘geen zakje dragen voor verwijderden van hondenpoep’, moet je in 2024 een bedrag betalen van €100,00. En dat is exclusief 9 euro administratiekosten.

Dit bedrag moet je aftikken als een boa constateert dat jij hondenpoep niet opruimt

Wat vind jij van dit bedrag? Wij waarderen jouw mening ontzettend. Laat het weten in de reacties en deel dit bericht op Facebook!

Scroll naar boven