Dit is wat het betekent als je een paarse vlindersticker bij een pasgeborene ziet

In dit aangrijpende verhaal delen we het inspirerende verhaal van Millie Smith en Lewis Cann, ouders van een identieke tweeling, Callie en Skye. Dit verhaal laat zien hoe ze omgingen met vreugde en verdriet, en hoe de nalatenschap van hun dochter Skye een wereldwijd symbool van troost werd.

Een onverwachte wending

Millie Smith en Lewis Cann kregen de verrassende boodschap dat ze een tweeling zouden krijgen. Echter, al snel ontdekten ze dat een van hun baby’s, Skye, leed aan een zeldzame en fatale aandoening genaamd anencefalie. Ondanks het overweldigende nieuws besloten ze de risicovolle zwangerschap voort te zetten.

De geboorte van Skye en Callie

Op 30 april 2015 werden de identieke tweelingzusjes, Skye en Callie, geboren na slechts 30 weken zwangerschap. Skye werd geboren met anencefalie en overleed slechts drie uur na de geboorte. Callie werd te vroeg geboren en moest op de neonatale intensive care blijven om aan te sterken.

Onmisbare steun: De Daisy Room

Tijdens de bevalling kregen Millie en Lewis steun van een “rouwverloskundige” en hadden ze toegang tot de “Daisy Room,” een speciale kamer waar gezinnen kostbare momenten kunnen doorbrengen met hun pasgeboren baby’s voor en na hun overlijden.

De betekenis van de paarse vlinder

Het verlies van Skye inspireerde Millie Smith om iets te creëren dat andere ouders zou helpen. Ze bedacht het concept van de paarse vlinder. Op een poster in de neonatale intensive care legde ze uit dat een paarse vlinder op een couveuse betekent dat een of meer baby’s van een meerling zijn overleden.

De paarse vlinder is nu een symbool van troost geworden en wordt wereldwijd gebruikt in ziekenhuizen om begrip en steun te bieden aan gezinnen die een kind hebben verloren.

Een levendige toekomst voor Callie

Callie, het overlevende tweelingzusje, is nu een gelukkige en levendige zevenjarige. De herinnering aan Skye leeft voort in de paarse vlinders en andere initiatieven die gezinnen met baby’s zoals Skye over de hele wereld helpen.

Het Delen van troost en begrip

Het verliezen van een kind is een van de moeilijkste dingen waarmee ouders kunnen worden geconfronteerd. Millie Smith heeft met de paarse vlinder een manier gevonden om troost te bieden en begrip te delen. Deel dit verhaal, zodat anderen weten wat een paarse vlinder naast een pasgeborene betekent en hoe het troost kan bieden in moeilijke tijden.

Dit hartverwarmende verhaal toont de kracht van liefde en mededogen, zelfs te midden van verdriet.

Scroll naar boven