Dit is wat er gebeurt met je lichaam als je 3 dadels per dag eet voor een week lang

Hoewel dadels niet als superfood wordt gezien, scheelt het niet veel. Ze bieden veel gezondheidsvoordelen dat het bijna noodzakelijk is om ze te eten! En het feit dat ze zoet zijn en erg goed smaken maakt het nog veel beter! Het enige wat je moet doen, is een week lang deze heerlijke vrucht eten en je lichaam zal je bedanken.

Wij houden van alles dat lekker, voedzaam en goed voor jou en je gezondheid is! Daarom willen we deze informatie met je delen en we hopen dat je vaker dadels zal gaan eten.

1. De gezondheid van je botten zullen verbeteren.

Volgens Julie Garden-Robinson, Ph.D., L.R.D., een professor aan de North Dakota State University, bevatten de dadels borium, wat gezonde botten bevordert. Een andere studie toont aan dat mineralen zoals fosfor, kalium, calcium en magnesium, die worden aangetroffen in dadels, onze botten versterken en ziekten zoals osteoporose bestrijden.

2. Je spijsvertering zal verbeteren.

Zoals eerder vermeld, zijn de dadels rijk aan vezels en onze spijsvertering heeft vezels nodig om goed te kunnen werken.

Inname van vezels voorkomt constipatie en bevordert regelmatige stofwisseling. Een studie, gepubliceerd in British Journal of Nutrition, liet weten dat mensen die regelmatig dadels eten een veel beter werkend spijsverteringsstelsel hebben dan mensen die dat niet doen.

3. Ze helpen je tegen stress en depressie.

Dadels bevatten vitamine B6, waarvan is aangetoond dat het helpt het lichaam serotonine en norepinefrine aan te maken, wat de gezondheid van je hersenen verbetert. Serotonine reguleert je humeur, terwijl norepinephrine stress vermindert. Bovendien laat deze studie zien dat lage niveaus van B6 gekoppeld zijn aan depressie.

Hoe meer vitamine B6 we innemen, hoe beter we ons lichamelijk, maar ook geestelijk zullen voelen.

4. Ze geven je een aanzienlijke energieboost.

Dadels zijn rijk aan vezels, kalium, magnesium, vitamines en antioxidanten, waardoor ze de perfecte snack zijn. Ze zorgen voor een langdurige uitbarsting van energie dankzij suikers zoals fructose en glucose.

Bovendien verhogen ze volgens deze studie niet alleen je energie, maar helpt de vrucht je ook herstellen na iets intensiefs te hebben gedaan zoals sporten! Maar dat is nog niet alles, want er zijn nog veel meer gezondheidsvoordelen die je kan krijgen door het eten van dadels. Lees de belangrijkste voordelen op de volgende pagina!