Dit is waarom migranten allemaal naar Nederland willen

Dit is waarom migranten allemaal naar Nederland willen

Nederland wordt al tijdenlang overspoeld met migranten uit allerlei windstreken. Van heinde en verre komen ze met ladingen tegelijk naar ons land. Sommigen zijn op de vlucht, zoals bijvoorbeeld mensen uit Oekraïne. Maar er zijn ook een heleboel mensen uit andere landen.

Val kabinet

Eergisteren viel het kabinet-Rutte IV. Dat kwam doordat de regeringspartijen VVD, CDA, ChristenUnie en D66 elkaar niet hebben kunnen vinden in het migratiebeleid.

Heikel punt was gezinshereniging. Mark Rutte wilde de gezinshereniging van oorlogsvluchtelingen beperken. Voor ChristenUnie is dat een rode lijn. Volgens de partij raakt het ‘haar kernwaarden’.

Uiteindelijk zijn de partijen er dus niet uitgekomen samen. Dat betekent dus dat er nieuwe verkiezingen komen. Geert Wilders en Caroline van der Plas zijn er klaar voor.

Tripadvisor

Het is geen verrassing dat opvangcentra al tijdenlang volgepropt zitten met mensen. En dagelijks komen er nieuwe mensen. Zij zien Nederland als hun nieuwe thuis.

Dit is waarom migranten allemaal naar Nederland willen

De vraag die niemand tot dusver kon beantwoorden: waarom willen migranten nu zo graag naar Nederland? Voordat ze in ons land aankomen, doorkruisen ze namelijk tal van veilige landen. Daar lijken de migranten geen trek in te hebben, want ze komen massaal naar Nederland.

Tot dusver had niemand een antwoord op deze vraag. Gezien alle protesten en hongerstakingen van ontevreden nieuwkomers zou je toch denken dat Nederland helemaal niet zo populair is.

Maar niets blijkt minder waar. Mark Rutte himself heeft namelijk onthuld waarom asielzoekers allemaal naar Nederland willen en dat is een nogal opvallende kwestie.

Volgens een bron in Den Haag heeft de, inmiddels, demissionair premier letterlijk gezegd dat asielzoekers op reissite Tripadvisor kijken. ”Nederland krijgt hier veel sterren.”

Mocht je jezelf dus afvragen waarom Nederland zo massaal bezocht wordt door vluchtelingen en asielzoekers: het komt allemaal door Tripadvisor. Volgens Mark Rutte dan.

Scroll naar boven