Dit is waarom je NOOIT twee keer hetzelfde water moet koken

Dit is de reden waarom je NOOIT hetzelfde water twee keer moet koken

Veel milieubewuste mensen koken steeds weer hetzelfde water totdat de waterkoker leeg is, zodat ze geen water verspillen. Hoewel hun intenties goed zijn, zullen we je laten zien waarom het het beste is om een ​​verse kop water te gebruiken voor die kop thee die je van plan bent te maken.

Nu denk je waarschijnlijk dat het allemaal onzin is – koken zuivert tenslotte het water, dus het kan geen kwaad om het opnieuw te koken, toch? Nou nee, in feite doet kokend water het tegenovergestelde.

Wanneer je water kookt, gebeuren er naast het stomen en borrelen ook een aantal reacties op cellulair niveau.

Door hetzelfde water opnieuw te koken, verandert het zuurstofgehalte, waardoor mogelijk gevaarlijke stoffen zich erin kunnen ophopen. Daarom smaakt thee gebrouwen met vers water altijd het beste. Kokend water is natuurlijk een geweldige manier om bacteriën te verwijderen, maar door opnieuw kokend water kunnen arseen, fluoride en nitraten zich ophopen door de verandering in chemische structuur.

Fluoride is vooral gevaarlijk, omdat veel studies het hebben gekoppeld aan zenuwstelsel en hersenaandoeningen.

Dit is de reden waarom je NOOIT hetzelfde water twee keer moet koken

De mineralen in water verdampen niet tijdens het proces, dus kokend water laat een korst van mineralen achter. Door ze regelmatig te consumeren, vergroot je het risico op verschillende gezondheidsproblemen.

Dit is de reden waarom je water niet opnieuw moet koken, en dit hangt ook af van hoe schoon je kraanwater is.

Op lange termijn van het gebruiken van grotere hoeveelheden opnieuw gekookt water kan het leiden tot tal van gezondheidsproblemen, dus als je te veel water hebt gekookt en de helft hebt gebruikt, gebruik je de resterende helft in plaats van het op te slaan voor later gebruik. Zoals je ziet, moet je altijd vers water gebruiken voor je thee – het is gezonder voor jou en zal je thee ook beter smaken.

Bron : Telegraph

Laat een reactie achter

Scroll naar boven