Dit is waarom je huisdieren nooit in je bed moet laten slapen

Dit is waarom je huisdieren nooit in je bed moet laten slapen

Uit onderzoek komt naar voren dat ruim de helft van huisdierenbezitters, hun hond(en) of kat(ten) bij hen in bed laat slapen. Maar is dat eigenlijk wel zo’n goed plan?

Het antwoord hierop is: nee, dat is het niet. De Amerikaanse hoogleraar Bruno Chomel stelt vast slapen met een hond, of zelfs een lik in je gezicht tot tal van infecties kan leiden.

Dit is waarom je huisdieren nooit in je bed moet laten slapen

Vacht

Dierenarts Paul Overgaauw onderzocht samen met een team van experts de vacht van huisdieren. Dat leverde schokkende resultaten op. Bij 68 procent van de honden en 32 procent van de katten vonden de onderzoekers poepbacteriën.

“Die dieren likken hun anus en daarna likken ze hun vacht”, legt Overgaauw uit. “Met hun tong verspreiden de harige huisgenoten de poepbacteriën over hun lijf.” Dat de tong van een dier schoon is en een wond na het likken sneller geneest, kan naar het rijk der fabelen worden verwezen.

Schoenen afvegen aan je dekbed

De dierenarts maakt een schokkende vergelijking. “Wie zijn hond of kat mee naar bed neemt, kan net zo goed zijn of haar schoenen aan het dekbed afvegen. Huisdieren vegen hun poten niet”, zegt Overgaauw. “Dat verklaart waarom er ook poepbacteriën op hun poten zitten. Slapen met je huisdier is daarom gewoon onfris en kan zelfs leiden tot de overdracht van ziekteverwekkers.”

Scroll naar boven