Dit is momenteel de allerduurste supermarkt van Nederland

Dit is momenteel de allerduurste supermarkt in ons land

De meeste mensen die denken aan de duurste supermarkt van Nederland, leggen al snel de associatie met Albert Heijn. Geen idee waarom, want uit nieuw onderzoek blijkt een andere bekende supermarkt in 2023 de duurste is.

Laten we beginnen met te stellen dat boodschappen doen an sich peperduur is. De graaiflatie waarmee klanten momenteel bedonderd worden, is krankzinnig.

Onderzoek

Maar goed, we moeten toch eten en drinken. Maar waar doe je dat het meest goedkoop? Het BNN programma Kassa heeft dat onderzocht. De uitkomsten zijn nogal verrassend te noemen.

Ieder jaar voert Kassa dit onderzoek uit. Vergeleken worden de prijzen van meerdere alledaagse producten. Dit jaar is dat gedaan bij zes supermarkten.

Het gaat om Albert Heijn, Aldi, Dirk, Jumbo, Lidl en Plus.

Dit is momenteel de allerduurste supermarkt van Nederland

Tientje meer

Voor het onderzoek werden 27 alledaagse producten in prijs naast elkaar gelegd. Daar zaten onder meer toiletpapier bij en sinaasappelen.

Belangrijk om te vermelden is dat de goedkoopste producten uit de winkel zijn vergeleken. Dit zodat het onderzoek dus ook daadwerkelijk representatief is.

Denk jij dat Albert Heijn de duurste is? Wel, we kun je vertellen dat dit niet het geval is. Tot onze grote verbazing is dat een supermarkt die niemand verwachtte.

Als de kassabonnetjes naast elkaar worden gelegd, blijkt dat Aldi de duurste supermarkt van Nederland is. De 27 producten kosten daar 66,46 euro.

De goedkoopste supermarkt is Dirk. Hier betaal je voor dezelfde producten 56,46. Dat is dus ontzettend gunstig als je niet ruim in de slappe was zit en geld wilt besparen. Het volledige rijtje ziet er als volgt uit:

  1. Aldi: €66,46
  2. Jumbo: €65,36
  3. Albert Heijn: 64,84
  4. Plus: €64,12
  5. Lidl: €61,21
  6. Dirk: €56,46

Jumbo gooit prijzen hard omhoog

En dan heeft Kassa ook nog uitgevonden dat de prijzen in de supermarkten in een jaar tijd 13,21 procent zijn gestegen. Dit was helemaal niet nodig, maar bedrijven willen graag winst maken.

De supermarkt die de grootste woekerverhogingen heeft doorgevoerd is Jumbo. In amper een jaar hebben zij producten maar liefst 16,99 procent duurder gemaakt.

Door de uitkomsten van dit onderzoek kun je voor jezelf bepalen waar je voortaan boodschappen gaat doen. Je kunt je geld natuurlijk maar een keer uitgeven.

Scroll naar boven