Dit is hoeveel geld je zou hebben als je in 2009 €100 in Bitcoin had geïnvesteerd

De koers van Bitcoin is volgens gegevens van CoinDesk de 48.000 dollar gepasseerd wat betekent dat de cryptocurrency sinds het begin van het jaar met 60 procent in waarde is gestegen.

Het roept de vraag op: hoeveel hebben degenen die op het begin instapten potentieel verdiend op dit punt? Nou, in principe veel – maar voor een meer nauwkeurige schatting: laten we zeggen dat als je €100 aan Bitcoin had gekocht in 2010, het nu meer dan €48 miljoen waard zou kunnen zijn.

Hoewel de cryptocurrency momenteel geniet van een ongelooflijke waardestijging is het een volatiel valuta geweest dus is het zeer onwaarschijnlijk dat investeerders van toen de digitale munt al die tijd hebben vastgehouden.

Als je wel in Bitcoin hebt geïnvesteerd toen het voor het eerst werd gelanceerd in 2009 kan je rendement in de miljoenen of miljarden lopen omdat de initiële waarde van de munt 0 dollar was.

“Het is zeker het best presterende activum van de afgelopen tien jaar”, zegt Daniel Polotsky, CEO van Bitcoin ATM-bedrijf CoinFlip.

De waarde van Bitcoin steeg in 2010 tot tien cent en als je toen had geïnvesteerd, had je nu in potentie ook een fortuin verdiend. Met 100 dollar had je bijvoorbeeld 1000 Bitcoins kunnen kopen, die op het hoogtepunt van donderdag meer dan 48 miljoen dollar waard zouden zijn geweest, ervan uitgaande dat je de Bitcoin de hele tijd had vastgehouden.

Er moet natuurlijk op worden gewezen dat er weliswaar winnaars waren tijdens de Bitcoin-boom maar dat er ook veel verliezers waren die op het verkeerde moment hebben geïnvesteerd en hun geld hebben weggegooid, net als op elke andere markt.

Dankzij de recente prominente steun zien sommige voorspellers Bitcoin echter stijgen tot $55.000 of $60.000 tegen het einde van 2021, terwijl anderen zeggen dat het zelfs op een dag $500.000 per munt zou kunnen bereiken.

Na een verviervoudiging in waarde in 2020 vroegen veel mensen zich af of de prijs nog meer kon stijgen.

Onlangs zei BNY Mellon, de oudste bank van Amerika en een belangrijke custody provider, dat het Bitcoin en andere cryptocurrencies zou gaan financieren.

“BNY Mellon is er trots op de eerste wereldwijde bank te zijn die plannen aankondigt om een geïntegreerde dienst voor digitale activa aan te bieden,” zei Roman Regelman, CEO van asset servicing en hoofd digitaal bij BNY Mellon donderdag in een verklaring.

“De groeiende vraag van klanten naar digitale activa, de volwassenheid van geavanceerde oplossingen en de toenemende duidelijkheid op het gebied van regelgeving bieden ons een geweldige kans om ons huidige dienstenaanbod uit te breiden naar dit opkomende gebied.”

Dit komt na het nieuws dat Mastercard ook heeft laten weten dat het dit jaar zal beginnen met het bieden van ondersteuning voor sommige cryptocurrencies, terwijl Elon Musk’s bedrijf Tesla eerder in de week aankondigde 1,5 miljard dollar te investeren in Bitcoin.

Op dit moment ziet het er in ieder geval naar uit de digitale munt het een blijvertje is.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven