Dít is de wetenschap achter dutjes (en waarom ze zo goed voor je zijn)

Laten we eerlijk zijn, we weten allemaal al dat dutjes doen zeker goed voor je is, maar nu hebben we officieel onderzoek om het te bewijzen.

Uit een nieuwe studie is gebleken dat een goed dutje overdag, een goede keuze is, omdat het mensen helpt om (lastige) problemen te verwerken.

Het onderzoek is afkomstig van de Universiteit van Bristol en is gepubliceerd in het Journal of Sleep Research. Volgens hun bevindingen kan een periode van slaap helpen als het gaat om het afwegen van de voor- en nadelen voordat een moeilijke beslissing moet worden genomen.

De studie werd gefinancierd door de Medical Research Council en 16 mensen hebben eraan deelgenomen. Ze hadden EEG’s op hun hoofd bevestigd om hun elektrische hersenactiviteit te lezen.

Ze ontdekten dat we tijdens korte periodes van slaap onbewuste informatie en probleemoplossing verwerken, wat betekent dat dutjes ons kunnen helpen moeilijke beslissingen op te lossen.

Dr LizCoulthard, Consultant Senior Lecturer in Dementia Neurology aan de Universiteit van Bristol liet weten dat het onderzoek opmerkelijke resultaten heeft aangetoond, maar dat er een groter steekproef gebruikt zou moeten worden om verdere conclusies te trekken.

Eén ding weten wij wel, vanaf nu plan ik elke dag een lekker dutje in! Ben jij ook een grote voorstander van dutjes? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Eurekalert & Sleepfoundation

Laat een reactie achter

Scroll naar boven