Dit is de smerige reden waarom je telefoon met de tijd steeds minder geluid maakt

woman holding iPhone during daytime

Heb je gemerkt dat je iPhone de laatste tijd stiller lijkt te zijn dan normaal? Dit kan frustrerend zijn, vooral als je telefoongesprekken voert of naar muziek wilt luisteren. Maar voordat je denkt aan het vervangen van je luidspreker of telefoon, is er een verrassend eenvoudige, misschien wat onsmakelijke, reden voor deze afname in volume.

Waarom je iPhone mogelijk stiller is

Het blijkt dat de luidspreker mogelijk niet vervangen hoeft te worden. Waarom? Omdat de reden dat je luidspreker niet goed werkt eigenlijk behoorlijk vies is, zij het een probleem dat eenvoudig kan worden opgelost.

De oorzaak: Vuil en viezigheid

Je iPhone kan namelijk een magneet zijn voor vuil en viezigheid. Recentelijk bracht IDoctor iPhone & Android Repairs het nieuws naar buiten hoe vies iPhones eigenlijk kunnen worden. Ze plaatsten op Facebook een video waarin te zien is hoe de luidsprekers verstopt kunnen raken met allerlei viezigheid.

Schokkende video

De video toont het proces waarin de reparatietechnicus voorzichtig het vuil verwijdert met een scherp voorwerp. Het is duidelijk dat de schokkende realiteit van wat iPhones stiller kan maken dan verwacht, niet onopgemerkt is gebleven. De video is sindsdien meer dan 166.000 keer geliket sinds deze is gepost.

Veilig schoonmaken

Het is belangrijk op te merken dat als je zelf probeert je iPhone schoon te maken, je voorzichtig moet zijn. Een Facebook-gebruiker merkte op dat je geen scherpe voorwerpen in de luidsprekers moet steken: “Je moet de luidsprekers helemaal niet aanraken… de beste methode is om kneedgum te gebruiken en dit voorzichtig in de gaatjes te drukken. Haal de kneedgum eraf en herhaal dit totdat de luidsprekers schoon zijn.”

Beschermende hoesjes

Sommige iPhone-gebruikers wezen erop dat het gebruik van beschermende hoesjes kan helpen voorkomen dat dit soort problemen optreedt. Een gebruiker schreef: “Dat is vies. Mijn telefoon ziet er nog steeds als nieuw uit en is bijna twee jaar oud. Omdat ik er een beschermhoes om heb zitten!!!”

Aanbevelingen van Apple

Aanbevelingen van Apple

Apple raadt aan dat als je van plan bent om je telefoon op enigerlei wijze schoon te maken, zorg ervoor dat deze is uitgeschakeld en losgekoppeld van alle kabels.

Scroll naar boven