Dit is de reden waarom we jonge mensen niet bewust besmetten met het coronavirus

Dit is de reden waarom we jonge mensen niet bewust besmetten met het coronavirus

Markt Rutte liet weten dat de strategie om het coronavirus, ook wel COVID-19, tegen te gaan bestaat uit het creeeren van ‘groepsimmuniteit’. Hiermee zouden de kwetsbare mensen in de samenleving beschermd zijn van het virus. Een vraag die veel gesteld wordt is: Waarom versnellen we het proces niet door middel van de vitale & jonge mensen bewust te besmetten met het virus?

Bjorn en Amy hebben deze vraag beantwoordt in de 21ste editie van de corona-update van RTL Nieuws.

Er zijn al een hoop maatregelen genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, maar tot op heden lijkt het virus nog niet in controle te zijn. Voorbeelden hiervan zijn het sluiten van alle verpleeghuizen, het afstand houden (1.5 meter) en het vermijden van fysiek contact.

Maanden

Het proces van groepsimmuniteit kan volgens het RIVM maanden duren. Deskundigen laten weten dat als 60 procent van de Nederlanders van het virus is genezen, het virus zich minder goed kan verspreiden. Wanneer dit gebeurd wordt de groepsimmuniteit opgebouwd, aangezien mensen die het virus hebben gehad het meestal nog opnieuw kunnen krijgen. Hiermee zouden zij de rest van de bevolking beschermen.

Wel of niet versnellen?

RIVM is van mening dat deze manier van het winnen van het coronavirus ‘onethisch’ is door expres mensen te besmetten met het virus. Daarnaast is het al voorgekomen in Nederland dat een jonge & gezonde jongen ernstig ziek is geworden door de besmetting van het coronavirus. Hij ligt momenteel nog op de intensive care.

Wat vind jij? Moet dit wel of niet toegepast worden? Laat het ons weten in de comments!

Bron: RTL Nieuws

Laat een reactie achter

Scroll naar boven