Dit is de man die gisteren in Albert Heijn een medewerkster ombracht

Dit is de man die gisteren in Albert Heijn een medewerkster ombracht

Gisteren werd Nederland opgeschrikt door een gebeurtenis in de Albert Heijn in Den Haag. Een 36-jarige vrouw werd daar voor de ogen van haar collega’s van het leven beroofd door een 56-jarige man. Nu blijkt wie de man is.

Volgens bronnen van het Openbaar Ministerie (OM) gaat het om de Antilliaan Jamel L. Hij staat bekend als ‘gestoord’ en is een voormalig tbs’er.

Iedereen is bang voor hem

De autoriteiten willen op dit moment geen mededelingen doen over de achtergrond van de man, maar gelukkig is er al veel uitgelekt.

Zo is duidelijk dat zijn vrijlating in 2016 enorme onrust heeft veroorzaakt in Curaçao. Niemand durfde het aan om de man met zware psychiatrische problemen op te nemen.

Tbs

L. kwam als twintiger ons land verrijken. Hier werd hij al snel veroordeeld vanwege vreselijke feiten. Hij werd veroordeeld tot tbs en verkaste toen naar Engeland.

Ook daar ging het fout. Heel erg fout zelfs. De rechtbank in Engeland waarschuwde dat L. nooit meer vrij mocht komen en wees op de bescherming van de samenleving.

Engeland zette hem uit naar Nederland. Hier werd hij wederom al snel opgepakt en behandeld in Amsterdam. Daarna ging hij weer naar Curaçao.

Helemaal gestoord

Vanuit daar kwam hij toch weer naar Nederland. Deze maand dreigde hij medewerkers van de gemeente Zwijndrecht om te brengen. ”Jullie hebben te maken met deze donkere zwarte man. Ik ga jullie allemaal aan flarden schieten”, zou hij gezegd hebben, zo staat in de tenlastelegging van de rechtbank.

Dit is de man die gisteren in Albert Heijn een medewerkster ombracht

Michel Mantz heeft hem als advocaat in het verleden meermaals bijgestaan. ”Hij heeft een complotachtig denken en heeft ook waanbeelden. Dat hij gestoken heeft, verbaast mij.”

”Hij is een godsdienstfanaat en denkt dat hij zich inspant voor God. Ik vrees dat hij dit gezien heeft als een daad voor God.”

Onderzoeken

Wie de huidige advocaat is, is onduidelijk. Het onderzoek is momenteel in volle gang. Inmiddels is helder dat Jamel net na openingstijd de Albert Heijn binnen is gelopen.

Hij liep recht op de vrouw, werkzaam op de broodafdeling, af en stak haar neer. Hulp mocht helaas niet meer baten. Deze gestoorde Antilliaan liep daarna rustig de winkel uit.

Volgens een getuige zag Jamel er verward uit. De autoriteiten willen niet te veel kwijt over de zaak omdat het onderzoek momenteel nog loopt.

Medewerkers

Een woordvoerder van Albert Heijn laat aan de Telegraaf weten dat het personeel ‘geschokt en verslagen’ is van wat er is gebeurd.

”Onze gedachten gaan uit naar familie, vrienden en collega’s. Wij richten ons op de zorg voor onze collega’s in de winkel.”

Scroll naar boven