Dit is de goedkoopste supermarkt in februari 2024

Dit is de goedkoopste supermarkt in februari 2024

Boodschappen doen is voor veel gezinnen tegenwoordig een kostbaar iets. De prijzen worden steeds hoger en achteloos producten in je winkelkarretje gooien lijkt verleden tijd. Maar bij welke supermarkt kun je nu de goedkoopste huismerken vinden? Dat hebben we voor je uitgezocht.

Eten en drinken

Ondanks de prijsstijgingen in supermarkten zijn we met zijn allen niet ineens minder gaan eten. We hebben nog steeds veel voedsel nodig, alleen moeten veel mensen vandaag de dag letten op de kleintjes.

En dan zijn huismerken stukken voordeliger dan A-merken. Volgens onderzoek van de Consumentenbond zijn huismerken maar liefst 40 procent goedkoper.

Dit is de goedkoopste supermarkt in februari 2024

Hiermee kun je dus al flink wat geld besparen. Minpuntje is soms wel de kwaliteit, die in sommige gevallen iets te wensen overlaat.

Goedkoopste huismerken

De test die door de Consumentenbond is afgenomen, laat zien dat er nogal wat prijsverschillen bestaan tussen supermarkten. In totaal zijn de veertien grootste supermarktketens onderzocht.

De prijzen van meer dan honderd basisproducten zijn netjes naast elkaar gelegd en dat leverde een schrikbarende conclusie op.

De Jumbo blijkt namelijk, afhankelijk van het filiaal, die goedkoopste supermarkt. Bij Jumbo worden er dus verschillende prijsniveaus gehanteerd. Het kan dus zo zijn dat je de winkel bij jou in de buurt duurder is, dan die van 20 kilometer verder. Ook apart, maargoed.

Dit is de goedkoopste supermarkt in februari 2024

Wanneer je puur kijkt naar de prijzen van huismerken, dan komt supermarkt Dirk (voorheen Dirk van de Broek) het beste uit de test.

Duurste supermarkt

Een winkel die we je echt met klem afraden om je boodschappen te gaan doen, is de Spar. Dit is de duurste supermarkt en het verschil met de goedkoopste is enorm.

Er zijn in Nederland zo’n 450 Spar-winkels, maar je zuurverdiende centjes daar uitgeven is niet bepaald budgetvriendelijk. Laten we het daar maar op houden.

Besparen op boodschappen

Uit onderstaande tabel blijkt dat de verschillen tussen winkels oplopen tot 31! procent. Dat is echt ongelooflijk veel. Je kunt besparen op boodschappen door de A-merken links te laten liggen, en goed te kijken bij welke winkel je boodschappen doet.

Als je daar rekening mee houd, bespaar je bijna de helft van je boodschappenbudget ten opzichte van de duurste winkel. En je kunt je geld natuurlijk maar een keer uitgeven.

In deze supermarkt zijn huismerken in februari 2024 het goedkoopst

 

 

Scroll naar boven