Dit is de goedkoopste supermarkt in december 2023

pile of grocery items

Voor het derde jaar op rij toont onderzoek van de Consumentenbond aan dat Dirk de meest betaalbare supermarkt is in Nederland. Deze conclusie is gebaseerd op een vergelijking van de prijzen van 120 essentiële dagelijkse boodschappen.

Prijzenonderzoek van de Consumentenbond

De Consumentenbond onderzoekt twee keer per jaar de prijzen van belangrijke producten zoals rijst, koffie, thee en zuivel. Uit het laatste onderzoek blijkt dat deze producten bij Dirk 8% goedkoper zijn dan het gemiddelde, en 2% goedkoper dan de naaste concurrent.

Inzet van Dirk voor lage prijzen

Dirk heeft het afgelopen jaar extra moeite gedaan om de prijzen laag te houden. Opvallend is dat Dirk geen dure kerstadvertenties op televisie heeft, om de kosten voor de klanten te drukken, vooral tijdens de dure feestmaanden.

Marcel Huizing, de directeur van Dirk, benadrukt hun toewijding aan lage prijzen. Ze hebben geen online bezorgservice of spaaracties, en zetten goedkope producten op ooghoogte. Dit jaar kiezen ze er opnieuw voor om geen dure kerstcommercial te maken, maar om het geld te investeren in lagere prijzen.

Prijsveranderingen volgens de Consumentenbond

De Consumentenbond merkt op dat de grootste prijsstijgingen voorbij zijn. Bij sommige producten, zoals halfvolle melk en zonnebloemolie, zijn er zelfs prijsdalingen waargenomen. Toch zijn sommige producten, zoals pindakaas, in prijs gestegen.

Algemene besparingen voor consumenten

Gemiddeld is de consument 3% minder kwijt voor het standaard boodschappenmandje van de Consumentenbond. En het voordeligst is dit mandje bij Dirk, zoals ook blijkt uit eerdere metingen en een rapportage van het tv-programma Kassa.

Scroll naar boven