Dit is allergoedkoopste supermarkt in januari 2024

Dit is allergoedkoopste supermarkt in januari 2024

Boodschappen doen is voor veel gezinnen niet de meest fijne bezigheid. We willen allemaal graag lekker kunnen eten, maar de prijzen in supermarkten zijn de afgelopen twee jaar met ruim 31 procent gestegen. Maar de allergoedkoopste supermarkt in 2024? Dat zochten we voor je uit.

Prijzen dalen

Volgens de Consumentenbond (en volgens supermarkten zelf) stagneren de prijsstijgingen momenteel en gaan ze zelfs weer iets naar beneden. Maar laat je niet foppen, want we betalen met zijn allen nog steeds belachelijk veel. Hoe dat komt is ook allang duidelijk.

Natuurlijk hebben we te maken met een stukje inflatie, maar er spelen ook andere zaken mee. De voortdurende strijd tussen Rusland en buurman Oekraïne werkt ook bij ons door in de prijzen.

Dit is allergoedkoopste supermarkt in januari 2024

Duurste supermarkt januari 2024

Laten we maar beginnen met te benoemen wat momenteel de duurste supermarkt in januari 2024 is, want dat wil jij vast wel weten. Handig om te vermijden, want waarom zou je graag meer geld uitgeven als je het elders voor minder kunt halen? De Consumentenbond stelt dat Spar de allerduurste is.

En dat is niet zo’n beetje ook. Wie boodschappen doet bij Spar, betaalt liefst 15 procent meer dan het gemiddelde. En dat is nogal fors.

Een andere supermarkt waar je sneller door je centjes heen bent dan elder, is Poiesz. Waarschijnlijk weet niet iedereen wat een Poiesz precies is, maar in de noordelijke provincies beschikt het bedrijf uit Sneek inmiddels over meer dan 60 filialen. Wie hier boodschappen doet is gemiddeld 9 procent duurder uit.

De bronzen medaille als het aankomt op het uitmelken van klanten gaat naar Picnic. Zij hebben geen fysieke filialen, maar leveren via online bestellingen in ongeveer 120 plaatsen. Doe jij daar bestellingen, dan betaal je daar gemiddeld 4 procent meer voor dan gemiddeld.

Goedkoopste supermarkt januari 2024

Als je niet fors teveel wilt betalen voor boodschappen, dan zijn er gelukkig nog voldoende alternatieven. Uit het onderzoek is gebleken dat er maar liefst acht supermarkten zijn die onder het gemiddelde zitten van de landelijke boodschappenprijzen.

Bij de Jumbo en de Albert Heijn gaat dat om 1 procent onder het gemiddelde. De Lidl, maar ook de Aldi zitten zo’n 3 procent onder het gemiddelde. Je kunt ook goedkoper boodschappen doen bij Dekamarkt (4%), Hoogvliet (5%) en de Vomar (6%).

Dit is allergoedkoopste supermarkt in januari 2024

Het zal voor velen inmiddels wel bekend zijn, maar ook nu komt Dirk weer als goedkoopste uit de bus. Boodschappen zijn daar maar liefst 8 procent goedkoper dan het gemiddelde.

De Consumentenbond heeft gekeken naar basisboodschappen, dus dan gaat het niet over biefstuk maar over bijvoorbeeld toiletpapier. Ook zijn aanbiedingen niet meegenomen.

 

 

Scroll naar boven