Dit heeft Amalia aan op haar eerste Prinsjesdag: “Wat een klasse”

Het was is vandaag weer de derde dinsdag van september, en dat betekent Prinsjesdag! En het was er weer een voor in de boeken. Dit jaar was prinses Amalia voor het eerst aanwezig als haar vader de troonrede voorleest.

Wat draagt Amalia?

Daarom waren alle ogen op haar gericht. Maar de grote vraag is natuurlijk: Wat heeft ze aan op haar eerste Prinsjesdag?? En wat draagt haar moeder?

Amalia heeft gekozen voor een lange, groene jurk en een crèmekleurig hoofddeksel. Royalty verslaggeefster Josine Droogendijk zegt: “De hoed heeft ze geleend van haar moeder. Máxima droeg deze in 2011 naar het huwelijk van William en Kate”

Volgens Josine heeft Amalia dankbaar gebruik gemaakt van de garderobe van de oranjes. De broche komt van haar  moeders privécollectie. Maar dat is niet het enige. Ook het smaragden collier was al eens eerder aangedaan. Wilhelmina droeg dit namelijk in 1897 ook al.

“Haar bruidmeisjesjurk was een koopje en is voor slechts 107,99 euro te koop bij ASOS. De mooie stof en V-hals staan haar prachtig. Dit is een jurk die je aankan als je 18, 28 of 38 jaar bent. Als kroonprinses moet Amalia waardigheid, klasse en grandeur uitstralen en dat deed ze zeker”, aldus Josine.

Maar Máxima was vooral opgevallen door Droogendijk. Dit komt omdat ze dit keer niet iets van Maison Natan droeg. “Ze koos voor een ingetogen kleur, duurzaamheid en een Nederlandse ontwerper die haar steun goed kan gebruiken. De oorspronkelijke versie van ontwerper Mohamed Benchellal was oranje, maar Máxima heeft hem in het grijs laten uitvoeren. Ze straalt zonder de aandacht van Amalia weg te kapen. En de hoed? Die droeg ze denk ik vooral omdat ze een hoed moest dragen. Een mooi en simpel exemplaar van Fabienne Delvigne. De jurk was natuurlijk de eyecatcher.”

Scroll naar boven