Dit gebeurt er met je Facebook-account wanneer je er niet meer bent

Dit gebeurt er met je Facebook-account wanneer je er niet meer bent

Heden ten dage besteden we steeds meer tijd online. En dat gegeven doen mensen zichzelf afvragen wat er met hun Facebook-account gebeurt wanneer ze er niet meer zijn. Over prioriteiten stellen gesproken. In dit artikel vertellen we je precies wat er gebeurt.

Dit gebeurt er met je Facebook-account wanneer je er niet meer bent

Facebook

Het is een beetje morbide, laten we eerlijk zijn, maar het is toch wel iets dat soms door je hoofd spookt. Tenminste, bij ons wel.

Hoewel er mensen zijn die het geruststellend vinden dat je digitale voetafdruk jezelf overleeft, vinden anderen dat een erg griezelige gedachte.

Maar goed, er zijn meerde opties voor wat betreft Facebook. Onderstaand vertellen we je precies wat er gebeurt (en wat je hier zelf voor invloed op hebt).

Alles verwijderen

Ten eerste kun je alles laten verwijderen wanneer je heengaat. Daarmee wordt ieder spoortje van jou door Facebook van de server verwijderd. Het is dan net alsof je nooit een profiel hebt gehad. Niemand zal meer iets van je kunnen vinden. Dat is dus optie 1.

Op een pagina die hieraan gewijd is stelt Facebook: ”Je kunt ervoor kiezen om je account permanent te laten verwijderen als je heengaat.

‘Dit betekent wanneer iemand ons laat weten dat jij er niet meer bent, al je berichten, foto’s, berichten, opmerkingen, reacties en informatie onmiddelijk en permanent van Facebook wordt verwijderd’.

Je hoofdprofiel en eventuele aanvullende Facebook-profielen worden ook verwijderd. Nogmaals: er is dan geen enkele info over jou te vinden.

Herinnering

Maar als je er zelf niet meer bent en je wil toch een herinnering aan jezelf bewaren, heb je de mogelijkheid om van je profiel een ‘gememoriseerd profiel’ te maken.

In andere woorden: je Facebook-profiel wordt dan een pagina die beheerd wordt door iemand die je zelf moet instellen als je legacy contact.

Facebook stelt hierover: ‘Gememoraliseerde profielen zijn een plek waar vrienden en familie herinneringen kunnen opslaan en delen nadat iemand er niet meer is.’

Aan het profiel wordt dan het woord ‘herinnering’ toegevoegd. Vrienden kunnen hun eigen herinneringen delen op de pagina en die zijn zichtbaar voor iedereen.

Niemand kan inloggen op de pagina en het profiel verschijnt ook niet in de feeds van ‘mensen die je misschien kent’. Je kunt zelf instellen wie hem beheert.

Dit gebeurt er met je Facebook-account wanneer je er niet meer bent

Dit gebeurt er met je Facebook-account wanneer je er niet meer bent

Groep?

Een aanvullend advies vanuit Facebook zelf voor vrienden en familie van dierbaren: ‘Als je een andere plek wilt creëren waar mensen herinneringen aan geliefden kunnen delen, dan raden we je aan om een groep te maken. Hierin kunnen mensen ook berichten posten’.

 

Scroll naar boven