Dit duizelingwekkende bedrag krijgt de ontslagen Maurice Steijn mee

Maurice Steijn

Gisteren was een heuglijke dag voor veel Ajax-supporters. Na maanden van wanprestaties en de slechtste competitiestart ooit, werd Maurice Steijn ontslagen.

Maurice Steijn

Het gaat niet zo goed met Ajax. Nooit eerder begonnen de Amsterdammers zo slecht aan de competitie. In de eerste zeven wedstrijden, werd er maar een keer gewonnen.

Ook in de Europa League gaat het niet best. Twee duels gespeeld, twee keer gelijk. We kunnen rustig stellen dat Steijn een enorme wanprestatie heeft geleverd.

Maar is dat eigenlijk wel zo? Was het niet Sven Mislintat die twaalf niet-functionerende aankopen naar Amsterdam haalde?

Ja en nee. Een trainer met een beetje ruggengraat laat het nooit gebeuren dat hij geen inspraak heeft bij transfers. Maurice liet dat gebeuren.

Marginaal

Steijn, die als speler maar 10 wedstrijden op het hoogste niveau speelde, werd deze zomer aangesteld als de opvolger van John Heitinga.

Totdat hij de kans kreeg bij Ajax, was hij trainer van onder meer VVV-Venlo, ADO Den Haag, NAC Breda en Sparta. Geen grote clubs dus.

Steijn presteerde bovenmatig goed met Sparta, maar had nooit ervaren wat de druk bij een topclub is. Dat heeft hij nu wel ervaren.

Salaris

Tijdens zijn voetballoopbaan verdiende hij wat centjes en ook bij zijn voorgaande clubs, maar financieel onafhankelijk? Nee, dat was hij niet.

Toen Ajax zich meldde zag hij dat veranderen. Volgens ingewijden had hij naar de Verenigde Arabische Emiraten gekund en daar kon hij een miljoen euro per seizoen opstrijken.

In Amsterdam had men veel vertouwen in Steijn. Hij kreeg een contract voor drie seizoenen, terwijl het salaris ook rond het miljoen euro per seizoen zou bedragen.

Dit duizelingwekkende bedrag krijgt de ontslagen Maurice Steijn mee

Ontslagvergoeding

In de afgelopen weken bleef Maurice Steijn  in de media herhalen dat hij nog steeds vertrouwen had in de ommekeer. Als een van de weinigen zag hij progressie.

Wij snappen best waarom, want zijn zaakwaarnemer Rodger Linse had de ontslagvoorwaarden zwart op wit laten vastleggen.

Die snapte natuurlijk ook wel dag Haagse Maurice met Ajax een te grote broek aan had getrokken. Als hij zelf zou opstappen, zou hem dat veel geld kosten.

Volgens de eerste uitlekte informatie heeft Ajax, op advies van Louis van Gaal, besloten om Steijn eruit te knikkeren. Dat is een dure grap.

De gefaalde trainer/coach, die een dag eerder nog ‘het vertrouwen’ voelde, wist niet hoe snel hij akkoord moest gaan. En nu snappen wij wel waarom: hij krijgt drie miljoen euro mee.

Toch lekker voor vier maandjes werken met een paar vakanties in Ibiza tussendoor. Dat hij nu voor altijd te boek staat als de slechtste trainer aller tijden. Tsja.

 

Scroll naar boven