Dit bedrijf ontslaat bijna zeshonderd ongevaccineerde werknemers

Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines gaat zo’n zeshonderd werknemers ontslaan als zij zich niet voor de deadline van 27 september laten vaccineren. Dit meldt het bedrijf tijdens een gesprek met The Wall Street Journal.

Vaccineren of ontslag

Eerder dit jaar verplichtte het bedrijf al zijn werknemers om zich te laten vaccineren. Er werken op dit moment zo’n 67.000 mensen bij het bedrijf. Als je dat niet doet voor de deadline, dan wordt je ontslagen. United Airlines is een van de grootste Amerikaanse bedrijven die zo’n verplichting oplegt aan het personeel.

De werknemers hebben tot een bepaalde deadline de tijd om zich te laten vaccineren. Iets minder dan 600 mensen hebben hier nog niet op gereageerd. Als zij besluiten om zich niet te laten vaccineren, dan worden ze ontslagen. Deze gesprekken worden de komende dagen gevoerd.

United Airlines weet dat niet iedereen zich vrijwillig heeft laten vaccineren. “Maar er is geen enkele twijfel bij ons dat we daarmee hebben voorkomen dat sommigen van jullie in het ziekenhuis belanden of zelfs komen te overlijden aan de gevolgen van het virus, omdat je nu gevaccineerd bent.”

Er is ook een groep van zo’n tweeduizend mensen die zich niet hebben laten vaccineren om medische of religieuze redenen. Zij mochten echter wel bij het bedrijf blijven werken.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven