Dit bedrag vragen ze in Amsterdam voor een verse stroopwafel

Dit bedrag vragen ze in Amsterdam voor een verse stroopwafel

Het leven in Nederland wordt met de dag duurder en Amsterdam spant daarbij de kroon. De hoofdstad is zoals in elk land de duurste plek om te wonen. Dat zie je niet alleen terug in de prijzen van een woning. Je betaalt je er helemaal blauw.

Amsterdam is heel duur

Denk bijvoorbeeld aan parkeerkosten. Wie zijn/haar auto een uurtje wil parkeren aan de Prinsengracht, betaalt daar toch al 7,50 euro per uur voor.

Je kunt dan ook maar beter niet met de auto naar de stad gaan. Het openbaar vervoer is een veel goedkopere optie. In de hoofdstad is overigens wel meer duurder.

Eten en drinken is ook prijziger in Amsterdam. Dat heeft niet alleen betrekking op een restaurant, maar ook kraampjes in de stad rekenen hogere prijzen dan bijvoorbeeld in Limburg. Waarom ze dat doen? Toeristen komen vaak met een enorm goed gevulde portemonnee.

Stroopwafels voor 39 euro

Het heeft dus helemaal niets te maken met de kwaliteit, maar men weet dat toeristen vaak veel geld bij zich hebben of het eten in Nederland willen proberen.

Die mensen hebben helemaal geen idee wat iets kost en dus lappen ze toch wel. Maar je kunt ook te ver gaan. Op internet staat een foto waarop drie doodgewone stroopwafels te zien zijn. Helemaal niets bijzonders aan. De verkoper durft er 39! euro voor te vragen.

Dit bedrag vragen ze in Amsterdam voor een verse stroopwafel

De bon is bijgevoegd en we zien dus dat dit afkomstig is van koekjeswinkel Van Wonderen. Waarom ze 39 euro voor drie stroopwafels durven te vragen is onbekend.

Wellicht omdat de koekenbakkers in de Kalverstraat zijn gevestigd en daardoor het idee hebben dat mensen beetnemen normaal is geworden.

Als wij jou zouden zijn, zouden wij hier nooit meer iets kopen. Laat in de reacties weten wat je hier van vindt en deel dit bericht!

Scroll naar boven