Dit bedrag mag je maximaal contant meenemen als je gaat vliegen

Dit bedrag mag je maximaal contant meenemen als je gaat vliegen

Als je om je heen kijkt, merk je dat contant geld langzaamaan op zijn retour is. Toch is het enorm handig als je wat cash op zak hebt. Bijvoorbeeld als je naar een ander land gaat. Maar hoeveel contact geld mag je bij je hebben als je gaat vliegen?

Regels vliegveld

De meeste mensen weten het wel: op een vliegveld gelden bepaalde regels. Denk aan de inhoud van je koffer. Cosmetica moet in een afgesloten plastic zakje gestopt worden. De inhoud van een flesje parfum mag bijvoorbeeld niet meer dan 100 ml zijn.

Er gelden dus ook regels met betrekking tot contant geld. Daarvan mag je maar een beperkte hoeveelheid bij je dragen als je gaat vliegen, zonder dat aan te geven.

Dit bedrag mag je maximaal contant meenemen als je gaat vliegen

Zoveel contant geld mag je meenemen als je gaat vliegen

Vooropgesteld staat dat je een hoop geld mag meenemen, maar hoeveel is dat precies? Volgens de regels is het toegestaan om met maximaal 10.000 euro contant geld te vliegen.

Heb je minder bij je? Dan hoef je dat niet aan te geven. Maar wanneer je meer dan 10.000 euro bij je hebt, ben je verplicht om dit aan te geven bij de douane.

Zij verstrekken dat papieren waarop jij moet kunnen aantonen dat het geld dat je meeneemt op een legale manier verkregen is. Besluit jij om niets aan te geven? Dan kun je geluk hebben en niet gepakt worden. Maar als je wel wordt betrapt, zijn de consequenties aanzienlijk.

Naar een forse boete kun je ook juridisch in de penarie komen. Men zal dan willen weten waarom je niets aangegeven hebt en hoe je aan het geld komt.

Dit bedrag mag je maximaal contant meenemen als je gaat vliegen

Pinnen is veiliger

De vraag die dan natuurlijk rest is waarom je met 10.000 euro aan contant geld zou willen vliegen. In het land waar je heen gaat, kun je vermoedelijk ook gewoon pinnen.

Bovendien is 10.000 euro een hoop geld. Stel je voor dat je het verliest, dan zijn de rapen gaar. Maar goed, je mag dus tot 10.000 euro meenemen als je gaat vliegen.

Deze regel geldt overigens in Nederland. Het kan zijn dat andere landen afwijkende regels hebben. Het is een aanrader om goed te kijken, want je wil natuurlijk niet uit de rij gepikt worden voor een controle om er vervolgens achter te komen dat je niet goed hebt opgelet.

Scroll naar boven