Dit bedrag geven Nederlanders in 2022 gemiddeld uit aan trouwen (tot nu toe)

Dit bedrag geven Nederlanders in 2022 gemiddeld uit aan trouwen (tot nu toe)

Gemiddeld spenderen bruidsparen dit jaar iets meer dan 16.000 euro aan hun huwelijk. In vergelijking met drie jaar geleden, voor de intrede van het allesverwoestende coronavirus, is dat een stijging van een slordige 2.000 euro.

Dat blijkt uit onderzoek van trouwsite ThePerfectWedding.nl. Om de conclusies te kunnen staven, gebruikten zij gegevens uit de planningstool van de site.

In 2019 bedroeg het gemiddelde trouwbudget 14.143 euro. Inmiddels is dat gestegen naar 16.182 euro. De kostenstijging is te wijten aan het feit dat trouwen duurder is geworden. Dat zit hem in alle facetten. Denk bijvoorbeeld aan de catering en de kosten van energie.

‘Meer geld gespaard’

Sarah Glasbergen, eigenaar van de website, denkt te weten waardoor het budget hoger is geworden. Volgens Sarah zitten veel koppels er dankzij corona warmpjes bij, doordat ze minder op vakantie zijn geweest, minder etentjes hebben gehad en dus meer geld gespaard hebben. ”Daarbij hebben we met zijn allen gewoon weer heel veel zin in een goed feestje.”

Glasbergen verwacht dat de uitgaven de komende tijd hoger zullen blijven. ”We zien nog geen terughoudendheid bij bruidsparen. Iedereen is zo bezig met de inhaalbruiloften. Er zijn dit jaar alleen al een kwart meer huwelijk gesloten dan vorig jaar”, zegt ze. Wel ziet ze dat ook bij trouwlocaties de personeelstekorten impact hebben. ”Locaties kunnen hun restaurant dan bijvoorbeeld niet altijd open houden, omdat al het personeel op het huwelijk staat.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven