Directeur randt meerdere jonge medewerkers aan, hoeft de cel niet in

Directeur randt meerdere jonge medewerkers aan, hoeft de cel niet in

Een directeur-eigenaar van een metaalbedrijf in Zuid-Holland hoeft van de rechter de cel niet in voor het aanranden van meerdere jonge medewerkers van zijn onderneming. Hij moet een taakstraf doen van 50 uur.

Gepijpt

De man zou zijn boekje jarenlang te buiten zijn gegaan. Zo betastte hij meerdere medewerkers, maakte hij sekueel getinte opmerkingen en zou hij zelfs een medewerker gepijpt hebben tegen diens wil in.

De verdachte man ontkende de aantijgingen. Hij noemt zichzelf een ‘fysiek persoon’ die zijn waardering laat blijken door bepaalde werknemers ‘lekker te knuffelen’.

Directeur randt meerdere jonge medewerkers aan, hoeft de cel niet in

Dwang

Dat is iets heel anders als hoe de rechter het ziet. Die constateerde dat er naast knuffelen, ook strafbare handelingen met medewerkers hebben plaatsgevonden. Zo dwong de directeur meerdere personeelsleden tot zoeken. Ook betastte hij hun rug, billen, buik en geslachtdeel. ”Door aldus te handelen heeft de verdachte zich schuldig gemaakt aan aanranding”, zo concludeert de rechter.

Straf

Het OM had een celstraf van 12 maanden geëist, waarvan 4 voorwaardelijk. De rechter acht echter niet alle aantijgingen bewezen. Bovendien is er meegewogen dat de man niet eerder veroordeeld is voor het plegen van strafbare feiten. Een taakstraf van 50 uur vindt de rechter daarom voldoende.

Ook moet de man aan 2 werknemers schadevergoedingen betalen van respectievelijk 100 euro en 750. Dat is lager dan de 3.500 euro en 20.000 die de slachtoffers geëist hadden.

Scroll naar boven