Dinsdag extreme hitte op komst: ”De warmste dag van het jaar”

Dinsdag extreme hitte op komst: ''De warmste dag van het jaar''

Houd jij wel van een lekker zonnetje en een tropisch temperatuurtje? Komt dat even goed uit, want het kwik gaat de komende dagen keihard omhoog. 

Aanstaande vrijdag merken we daar met zijn allen nog niet zo veel van. Aan de noordkust wordt het zo’n 18 graden en in het zuidoosten zo’n 23 graden. Het weekend daarentegen wordt heerlijk vertoeven. Op zaterdag wordt het 19 tot lokaal 25 graden in Limburg. Zondag is het met 21 tot 27 graden wat warmer.

Dinsdag

Na het weekend gaat het pas echt goed los qua temperaturen. Weeronline meldt dat extreem warme lucht uit Frankrijk in Nederland zal arriveren, waardoor de middagtemperatuur binnen korte tijd omhoog gaat. Maandag wordt het in heel ons land heerlijk warm. Ook op de Wadden wordt het 25 graden of hoger.

In het midden en zuiden van Nederland gaat de temperatuur oplopen tot 30, tot wel 33 graden. De zon is hierbij heerlijk aanwezig.

Maar dat is dus nog niet alles, want aankomende dinsdag staat ‘de warmste dag van het jaar’ op het programma. De hitte zal door heel Nederland razen, waarbij het in het zuidoosten tussen de 33 en 36 graden kan worden. In het noorden staat inwoners een temperatuur van 28 tot 29 graden te wachten, terwijl midden-Nederlands 29 tot 32 graden wacht. Heb jij er al zin in?

Laat een reactie achter

Scroll naar boven