Tijdens het stikstofprotest hebben verschillende boeren ‘de regels aan hun laars gelapt’. Dit deden ze door met hun trekkers op de snelweg te rijden. Met een gemiddelde snelheid van 25 km/u kan dit gevaarlijke situaties veroorzaken. Volgens Dilan Yeşilgöz moeten deze boeren beboet worden. “Mijn belangrijkste boodschap aan hen: onze wetten gelden voor iedereen.”

De minister voegt daaraan toe: “Er zijn veel boeren geweest die zich aan de regels en afspraken hebben gehouden en toch hun geluid hebben laten horen. Veel boeren hebben er misbruik van gemaakt. Waarschijnlijk denken zij dat ze er mee wegkomen. Ik hoop dat we in een land leven waar dat niet zo is”

Daarom vindt ze dat de politie moet laten zien dat deze overtredingen niet ongestraft mogen blijven. Veel boeren hebben de politie onder druk gezet door op de snelweg te gaan rijden. Dit leverde ook veel gevaarlijke situaties op voor andere weggebruikers.

Bekijk hieronder hoe het eruit zag op de snelweg:

Ook vond de minister het vreselijk dat verschillende kamerleden niet naar de demonstratie kon komen. Tjeerd de Groot (D66) werd namelijk afgeraden om naar het Boerenprotest te gaan. “Volksvertegenwoordigers moeten overal vrij en veilig hun werk kunnen doen. Wat we vandaag zien, is het tegenovergestelde van wat je zou willen.” aldus Yeşilgöz