Diergaarde Blijdorp in diepe rouw: wereldberoemde gorilla plotseling overleden

Diergaarde Blijdorp in diepe rouw: wereldberoemde gorilla plotseling overleden

Medewerkers van Diergaarde Blijdorp zijn enorm aangeslagen. Gisteren blijkt de wereldbermoede gorilla Bokito namelijk zijn laatste adem te hebben uitgeblazen. Volgens de Rotterdamse dierentuin is het geheel plotseling en totaal onverwacht gebeurd.

Bokito voelde zich afgelopen zondag niet lekker. De volgende dag werd zijn mest onderzocht en is hij extra geobserveerd. Gisteren was er nog steeds geen verbetering, waarna Bokito onder narcose gebracht werd zodat hij extra vocht toegediend kon krijgen.

Tijdens de narcose stopte zijn hart ineens met kloppen. De oorzaak hiervan is onduidelijk en er is een onderzoek ingelast om dit te kunnen achterhalen.

Grote verslagenheid

De gorillagroep in Blijdorp is aangeslagen door het heengaan van Bokito, meldt de dierentuin. Ook onder de medewerkers en met name onder de verzorgers heerst verslagenheid.

Ontsnapping

Hoewel Bokito bekend staat als een echte ‘Blijdorper’, is hij op 14 maart 1996 geboren in Zoo Berlijn. In 2005 kwam hij in kader van het Europese fokprogramma naar Diergaarde Blijdorp. In 2007 werd de gorilla wereldnieuws toen hij uit zijn verblijf ontsnapte.

Scroll naar boven