Dierenartsen gooien tarieven flink omhoog: Dit ga je nu betalen voor een consult

Een bezoekje aan een dierenarts wordt als maar prijziger. Het is al niet goedkoop en nu is bekend dat het nog duurder gaat worden. Tot afschuw van baasjes en bezitters.

Dit jaar zijn er al forse verhogingen doorgevoerd. Ten opzichte van vorig jaar rekenen dierenartsen al flink meer voor een consult. Maar nu dreigt het helemaal uit de hand te lopen.

De prijzen worden nu zo hoog, dat steeds meer mensen grote moeite hebben een consult of sterilisatie te betalen. Een erg pijnlijke constatering.

Onderzoek

Onderzoek van huisdierenverzekeringen.nl heeft uitgezocht dat de prijs van een consult dit jaar 9 procent duurder is dan in vorig jaar.

Wanneer je een huisdier wilt laten steriliseren of castreren, betaal je daar gemiddeld 7 procent meer voor dan in 2022. In een poging die kosten te dekken, sluiten mensen vaak een huisdierenverzekering af. In de periode 2019-2022 namen drie keer zoveel mensen zo’n verzekering.

Dierenartsen gooien tarieven flink omhoog: Dit ga je nu betalen voor een consult

Tarieven

Wat ook bekend is, is dat de tarieveren per regio. In Overijssel betaalt een baasje gemiddeld 40,42 euro voor een consult, terwijl datzelfde consult in Noord-Holland 9 euro duurder is.

In Amsterdam is het helemaal gekkenwerk. Daar rekent een dierenarts gewoon 54,56 euro voor een simpel consult en dat geeft te denken.

Aangeraden wordt dan ook om voordat je een consult boekt, of een andere ingreep bij je huisdier laat doen, eerst rond te kijken.

In sommige gevallen kan je dat heel veel geld schelen. En dan bedoelen we ook heel veel geld, dat je kunt besparen door onderzoek te doen. Je kunt je geld inmmers maar 1 keer uitgeven.

Scroll naar boven