Dierenarts raadt vijf hondenrassen af: ”Die moet je NOOIT nemen”

white long coat small dog sitting on black wooden table

Er is momenteel een verhit debat gaande over of XL Bully-honden veilig zijn of niet. In Engeland wordt het ras per het eind van dit jaar verboden.

In de afgelopen drie jaar zijn minimaal 23 mensen om het leven gekomen door toedoen van honden. Amerikaanse XL Bullies of vergelijkbare rassen, worden verdacht van 12 van deze aanvallen. Om die reden heeft de Britse premier Rishi Sunak deze honden per eind dit jaar verboden.

Dierenarts

Volgens de Britse premier gaat het niet over een ‘handvol slecht getrainde honden’. Hij ziet een patroon van gedrag. Daarom mogen mensen ze niet meer houden.

Een dierenarts heeft onlangs gesproken over vijf hondenrassen die hij nooit zou bezitten. Opmerkelijk: XL Bullies staan niet op zijn lijst.

West Highland White Terrier

Voor veel mensen zullen de rassen nogal verrassend zijn. De eerste op de lijst is namelijk de West Highland White Terrier.

“Vraag elke dierenarts welke hondenrassen het meest getroffen worden door huidallergieën, en ik garandeer je dat de Westie bijna bovenaan hun lijst zal staan.”

white long coat small dog sitting on black wooden table

Je hebt misschien opgemerkt dat ze vaak bruine poten hebben, dat is niet hun natuurlijke vachtkleur, dat komt door speekselvlekken omdat hun poten jeuken en ze er veel tijd aan besteden om eraan te likken.”

“Ze hebben ook twee gezondheidsaandoeningen die naar hen zijn vernoemd, wat nooit een goed teken is. De eerste is Westy Long of pulmonale fibrose, een aandoening waarbij hun longen littekens krijgen en ze last krijgen van hoesten en ademhalingsproblemen.

Neapolitan Mastiff

Volgende op zijn lijst staat de Neapolitan Mastiff, hetzelfde soort hond als Fang in Harry Potter. Hoewel de dierenarts zei dat hij sowieso geen fan is van reuzenrassen, kan hij niet begrijpen hoe iemand erop komt om deze hond in huis te nemen. ”Dan mankeer je echt wat.”

a large black dog standing on top of a dirt road

“Ik begrijp niet hoe iemand met zoveel kwijl kan leven. Als je tapijt op de vloer hebt, moet je tapijt toch ontzettend naar kwijl ruiken.”

Windhond

Als derde op zijn lijst staat de Italiaanse windhond, omdat hij zei dat ze er weliswaar elegant uitzien, maar extreem fragiel zijn.

Ben legde uit dat hun lange, delicate botten in hun ledematen kwetsbaarder zijn voor breuken dan bij andere honden. Hun huid is ook erg dun, dus ze krijgen heel gemakkelijk wonden.

photo of brown and white dog

Duitse herder

De volgende hondensoort die hij bespreekt, is de Duitse herder. Hij zei dat ze weliswaar ‘iconisch’ en ‘prachtig’ zijn, maar dat er een paar redenen zijn waarom ze op zijn lijst staan.

Hij zei dat een van zijn zorgen hun temperament is. Hoewel hij veel lieve exemplaren heeft ontmoet, hebben ze de neiging om beschermend te zijn ten opzichte van hun eigenaren.

Hij vervolgde: “Dus als ze zich in een onbekende omgeving bevinden, zoals een dierenartspraktijk, en ze zich angstig voelen, kunnen ze zeer agressief en reactief worden, maar ook vanwege hun slechte genetische gezondheid zijn ze vatbaar voor veel gezondheidsproblemen, waaronder heupdysplasie en elleboogdysplasie.”

black and tan german shepherd on green grass field during daytime

Berner Sennenhond

En tot slot maakt deze me nogal verdrietig, maar de Berner Sennenhond staat op de vijfde plaats op mijn lijst. Ze zijn wat ik een hondenras met gebroken harten zou noemen.

Ze zijn over het algemeen erg vriendelijk van aard en maken geweldige gezinshonden, maar ik kan het nooit over mijn hart verkrijgen om er een te nemen vanwege hun verschrikkelijk hoge risico op kanker,” zei hij.

black white and brown bernese mountain dog lying on ground

Scroll naar boven