Dierenarts geeft onschuldige hond spuitje: ”Is niet mijn schuld”

Dierenarts geeft onschuldige hond spuitje, reageert op de kritiek

In Wallonië braken afgelopen week zware protesten uit nadat bekend werd dat een gezonde hond door een dierenarts was ingeslapen. Dat gebeurde in het dierenasiel in Henegouwen. De dierenarts die de hond van het leven beroofde, reageert nu.

Acht maanden oud

Twee jaar geleden kwam een meisje van acht jaar, Talya, om het leven nadat een Amerikaanse staffordshireterriër haar had gegrepen.

De ouders van het meisje hadden haar alleen thuis gelaten met meerdere honden. Onder de dieren ook Iron, een hond die pas acht maanden oud was.

De volwassen hond was in de bewuste nacht van 10 op 11 juli 2021 helemaal doorgedraaid. Het dier beet zelfs in een riotgun en werd zonder pardon afgemaakt. Van Iron werd vermoed dat de hond het meisje ook had aangevallen. Let op: vermoed en dus niet bewezen. Iron werd daarop in beslag genomen en naar een asiel gebracht.

Moeder

De moeder van het meisje, Vanessa Masset, werd niet veel later schuldig geacht aan onopzettelijke d00dslag door nalatigheid en kreeg een verbod op het houden van honden.

Wanneer ze Iron zou opeisen, zou de hond worden afgemaakt. Toch deed de moeder dat. En dus moest het dier conform de uitspraak van de rechtbank worden afgemaakt.

Dierenarts

De dierenarts in kwestie heeft afgelopen donderdag een eind gemaakt aan het leven van Iron. Zij ontvangt nu berichten van woeste mensen. En dat is zacht uitgedrukt.

De dierenarts, een vrouw, is daar helemaal kapot van. Het is niet haar schuld, ook al denken veel mensen niet helder na en richten hun pijlen op haar.

De vrouw reageert nu via Facebook. Ze schrijft: ”Gisteren (donderdag) hebben we een leven moeten beëindigen. Het leven van Iron, een schattige, gezonde hond. Een hond die op de verkeerde plek, op het verkeerde moment en vooral bij iemand terechtkwam die verkeerd bezig was.”

”Volgens veel mensen ben ik een monster, een m00rdenaar. Ik zou het niet verdienen om mijn beroep uit te oefenen. Mijn praktijk zou geboycot moeten worden.”

Moeder is monster

Volgens de vrouw had ze het er ontzettend moeilijk mee om het leven van Iron te stoppen. ”Ik heb mijn pricipes en waarden aan de kant gezet.”

De vrouw deed naar eigen zeggen wat ze moest doen, in het belang van de hond. ”Ik had kunnen weigeren, maar dan was de hond meegenomen door agenten, die hem dan koelbloedig hadden afgeknald. Op deze manier kon Iron omringd zijn door de mensen die oprecht om hem gaven.”

Ten slotte wil de dierenarts nog iets kwijt: ”Ik ben geen monster, het monster is de onwaardige moeder.”

Scroll naar boven