Diederik Gommers stopt ermee

Diederik Gommers heeft aangegeven dat hij in februari 2022 stopt als lid van het Outbreak Management Team. Dit heeft hij vertelt aan Nu.nl. Wel zou hij nog aanschuiven bij talkshows als hij gevraagd wordt.

Diederik Gommers stopt ermee

Ook is Gommers voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, maar volgend jaar eindigt zijn voorzitterschap daar. Hij zal dan ook geen deel meer uitmaken van het OMT.

Zo’n vijf jaar geleden is hij begonnen met het voorzitterschap van de NVIC. Deze functie mag je maximaal twee termijnen van drie jaar vervullen. De voorzitter van het NVIC is standaard lid van het OMT.

Dit wil dus ook zeggen dat hij zijn lidmaatschap bij het OMT ook verliest. Maar wie wordt de opvolger dan? Dat is helaas nog niet bekend. Begin februari kiezen de leden van de NVIC een nieuwe voorzitter. Dit wordt gedaan tijdens de algemene ledenvergadering.

Op dit moment is Iwan van der Horst de enige kandidaat. Hij is hoofd van de IC van het Maastricht UMV. Ook is hij al secretaris van het bestuur van de NVIC. Over een paar maanden weten we dus wie de nieuwe voorzitter zal worden.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven